Branislav Borenović “ni tamo, ni ovamo”: “PDP u Parlamentu Bosne i Hercegovine neće učestvovati u donošenju odluka”

Posljednje Vijesti

Lider PDP Branislav Borenović rekao je, povodom sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, da zastupnici ove stranke neće učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka jer ostaju privrženi zaključcima Narodne skupštine RS.

“Nećemo učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka u institucijama BiH, dok se ova situacija u vezi sa potpuno bespotrebno nametnutim zakonom ne riješi”, poručio je Borenović za RTRS.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za sutra, a na dnevnom redu je Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Ostalo je još samo 10 dana prije nego istekne važeća odluka o privremenom finansiranju institucija BiH. Nakon toga nijedna novčana obaveza koja će nastati od 1. oktobra neće moći biti isplaćena iz državnog budžeta, pa ni plate državnim službenicima iz RS.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazao je da lider SNSD-a nije ovlašten da govori u ime njegove stranke.

VEZANI TEKST: Mirko Šarović odbrusio Miloradu Dodiku uoči sjednice Parlamenta BiH: “On nije ovlašten da govori u ime SDS-a”

Leave your vote