Branislav Borenović o sastanku u Briselu otkrio: “Psovale su se majke i sve po spisku”

Lider PDP-a Branislav Borenović održao je press konferenciju o sastanku koji su bh. politički lideri imali u Briselu. Kazao je kako bi volio da je javnost bila na sastanku da čuje na koji način se razgovara navodeći između ostalog i da jedni drugima psuju.

Borenović je komentarišući sastanak rekao da su se mogle čuti i ružne riječi, odnosno da su se “psovale majke” i “sve po spisku”.

“Ako išta budem tražio u budućnosti je da sve ove sastanke otvorimo za javnost, da kamere budu uključene i da čujete šta se tu priča, kakvim se rječnikom ljudi koriste. Da se psuje majka. Sve po spisku. Samo zato što ne odgovaraju riječi koje u sebi sadrže ključnu odrednicu korupciju”, rekao je Borenović.

Zatim je govorio o sporazumu koji su usaglasili predsjednici stranaka u BiH naglašavajući da je sadržaj deklarativan te da u njemu nema ništa novo.

“Ovo su sve priče koje slušamo godinama od Dodika, Bakira, Komšića, Dragana, ne znam ni ja. Dokument je deklarativnog tipa i pakazatelj je kapitaliruajuće politike SNSD-a i Dodika”, rekao je.

Ono što mu je posebno zasmetalo u dokumentu jeste dio u kojem se bh. lideri obavezuju ispuniti tačke iz sporazuma u roku od šest mjeseci nakon izbora.

“Što ne urade sad ove sedmice? Šta čekaju? Zakon o javnim nabavkama, Zakon o VSTV-u i Zakon o sukobu interesa mogu odmah usvojiti u oba doma”, rekao je.

Kaže kako je sve ovo iznio i na sastanku te da su ga mnogi pohvalili za ono što je rekao u svom govoru.

“Da čovjek sam sebe zapita gdje se ja ovo nalazim. Možda istina najviše boli, ali ja nemam dilemu da to kažem u lice. Mnogi iz Brisela su mi prišli, onako u kuloarima i rekli ‘sve ste upravu, sve ste tačno rekli'”, naveo je Borenović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.