Branislav Borenović se opasno razljutio: “Neka se ne igraju glavom!”

Posljednje Vijesti

U prostorijama Gradskog odbora SDS-a danas je održan sastanak lidera opozicionih političkih stranaka u RS.

Sastanku s prisustvovali lideri SDS-a, PDP-a i DNS-a, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić sa saradnicima.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je kazao da je ovo Dodikov udar na RS i njene institucije.

– Dodik u saradnji sa SDA i HDZ pokušava otvoriti novu krizu. Dejton 2 je avanturizam koji može imati nesagledive posljedice za RS. Očigledno je da će određeni predstavnici u zajedničkim institucijama u narednim danima pokušati progurati neke štetne finansijske konstrukcije – istakao je Borenović.

“Mislim da su tvrdnje da se odustaje i napušta Dejtonski sporazum jako ozbiljne i opasne. U svakom slučaju je ovo avanturizam i hazarderstvo. Ono što se sprema je da određeni srpski predstavnici u institucijama BiH pokušaju provući veoma štetan, a za njih financijski veoma koristan potez u kojem će glasati za prijedlog sredstava za zgradu Uprave za indirektno oporezivanje (UIO). Pozivam ih da se ne igraju glavom”, kazao je Borenović.

Ministri iz RS, kazao je on, ne smiju glasati za dodatnih 63 miliona KM za kupovinu zgrade za UIO BiH.

– Pitanje nametnutog Inzkovog zakona može se riješiti unutrašnjim razgovorom. Ako su riješili NATO put, fotelje, pare, mogu da riješe ovo. Samo i isključivo dogovor. Potrebno je napraviti zakon koji je prihvatljiv za sve – istakao je Borenović.

Podsjetimo, do ovog sastanka opozicionih lidera došlo je nakon izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je kazao da je “Dejtonski sporazum mrtav i da treba otvoriti novi dogovor oko BiH”.

Opozicioni lideri su Dodikove izjave osudili i kazali da neće učestvovati u njegovim “igrarijama”.

Leave your vote