Branislav Borenović upozorava: Zabrana uvoza nafte Srbiji je brutalan udarac i na BiH

Lider PDP-a Branislav Borenović komentarisao je uvođenje sankcija Srbiji na rusku naftu kazavši kako će imati direktan utjecaj i na Bosnu i Hercegovinu te da će cijene nafte rasti 25 posto.

“Činjenica da je Hrvatska izlobirala da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte, zbog čega će je građani Srbije naftu i njene derivate plaćati znatno skuplje, brutalan su udarac i na Bosnu i Hercegovinu, koje dnevno iz Srbije uvoze čak 1.000 tona nafte, od čega najveći dio ide u Republiku Srpsku”, kazao je Borenović.

On navodi da su posljedice ove odluke, osim što će cijene uvoza nafte biti i za nas više, da će vrlo vjerovatno doći do smanjenja dotoka nafte i naftnih derivata, što sve u konačnici znači da će cijena goriva rasti do 25 posto, a dalje i cijena životnih namirnica.

“E, to je to veliko savezništvo i prijateljstvo sa Hrvatskom u koje nas Dodik uvjerava.

To su posljedice bakinačke „Maestral koalicije“ Dodika i Milanovića”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da ova i ovakva vlast Hrvatske nije i ne može biti nikakav saveznik i prijatelj Srbima u kojoj god zemlji živjeli.

“Jadno je, tužno i mučno to savezništvo.

Njegovo savezništvo je podaništvo, što je dokazano bezbroj puta. Savezništvo sa dokazanim srbomrscima se uvijek završi na našu štetu.

Sljedeći put kad kada gorivo, ali i druge namirnice budemo plaćali po još višim cijenama od dosadašnjih, sjetimo se da je SNSD odbio da ukine akcize na naftu i naftne derivate, a da su nam onda Dodikovi prijatelji i saveznici zadali ovako brutalan udarac.

I onda se neko naivno ili zlonamjerno pita zašto se svakim atomom snage i danas borimo protiv te pošasti, kriminalnog naprijatelja svog naroda, koji nas je okupirao”, poručio je Borenović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.