Burna fudbalska noć iza nas: Hrvatska u Osijeku doživjela debakl protiv Austrije, Danska “okrenula” Francusku

Reprezentacija Austrije pregazila je u Osijeku u prvom kolu Lige nacija selekciju Hrvatske rezultatom 3:0 i tako na fantastičan način otvorila novu sezonu u ovom takmičenju.

Hrvatska je bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu i pravo je čudo kako su gosti uspjeli da se odbrane, a da ne prime ni jedan pogodak.

Kazna za promašaje je uslijedila četiri minute prije odlaska na odmor kada je pogodio Arnautović. Onisiwo mu je spustio loptu, a on ju je povukao desetak metara i zatim s ivice šesnaesterca neodbranjivo pogodio Ivušićev gol. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Austrija je potom na otvaranju drugog poluvremena šokirala Hrvatsku u još dva navrata. Prvo je u 54. minuti Wober prošao po lijevoj strani i prizemnom loptom pronašao usamljenog Gregoritscha koji je povisio vodstvo gostiju – javlja Klix.

Samo tri minute kasnije Sabitzer je s 20-ak metara šutirao precizno i ne prilično jako, ali pogodio je uz samu stativu i Ivušić to nije uspio odbraniti. Tada su uslijedili i zvižduci s tribina.

Za razliku od prvog poluvremena, Hrvati nisu uspjeli nametnuti ritam protiv opasnih Austrijanaca koji su u još nekoliko navrata mogli postići pogodak protiv večeras neubjedljive Hrvatske.

U drugoj utakmici grupe A, Danska je “okrenula” Francunsku i slavila u gostima s 2:1. Francuska je povela preko Benzeme, a Danska došla do trijumfa golovima dvostrukog strijelca Corneliusa.

Austrija je tako na odličan način započela svoj put u Ligi nacija, a već u ponedjeljak dočekuju Dansku u drugom kolu. S druge strane, Hrvatska će također u ponedjeljak na popravnom meču dočekati svjetske prvake Francuze.

Rezultat i strijelci:

Hrvatska – Austrija 0:3 (Arnautović 41’, Gregoritsch 54’, Sabitzer 57’)

Francuska – Danska 1:2 (Benzema 51’ – Cornelius 68’, 89’)

Belgija – Nizozemska 1:4 (Batshuayi 90+3’ – Berwijng 40’, Depay 51’, 66’, Dumfries 62’)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.