Burno u Parlamentu BiH, zastupnica SNSD-a Sanja Vulić se propisno obrukala…

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH raspravljano je o inicijativi da se 25. maj proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Ova inicijativa jučer nije dobila podršku Komisije, a na sjednici je zastupnik Milan Dunović (DF) pojašnjavao ovaj prijedlog.

Propisno se obrukala

Prijedlog se nije svidio zastupnici Sanji Vulić (SNSD), pa je ona vrijeđala Milana Dunovića.

Ona je njega nazvala “dekorativnim Srbinom” i tako se zaista propisno obrukala, ali to nije sve.

-Kada su mi rekli na početku prošlog mandata da u Sarajevu ima dekorativnih Srba nije mi bilo jasno šta to znači, a nakon svih ovih diskusija sam shvatila ko su i kakvi su dekorativni Srbi – kazala je Vulić.

Brzo je reagovao i predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić (NiP), koji je kazao da se prema svim zastupnicima treba odnositi s poštovanjem.

-Molim Vas da se poštuje dignitet kolega u Parlamentu. Ovo je zaista jedna neprimjerena izjava, molimo Vas da se vratimo u dnevni red i bez atributa i kvalifikacija – rekao je Zvizdić.

Ali to nije sve…

Pored toga, na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prilikom rasprave o izvještaju VSTV-a za 2022. godinu zastupnik Nenad Grković (Za pravdu i red) je kazao da nije normalno da zastupnici iz SNSD-a kritikuju rad Tužilaštva BiH i Suda BiH.

-Ne postoji niti jedan sudija niti tužilac u RS da nije pod vašom kontrolom – kazao je Grković.

Zastupnica Sanja Vulić (SNSD) je istakla da bi bila najsretnija da ima kontrolu nad sudijama i tužiocima.

-Da imam tu moć, ne bi moji najbliži saradnici bili predmet optužnica i ne bi hapsili tek tako ljude bez ikakvog dokaza i to s ciljem da ih se disciplinira. Voljela bih da sam toliko moćna.

Kažu da su Hercegovci moćni, a ja imam malo hercegovačke krvi, pa ako vi imate bar malo ideje kako to sve u djelo provesti da imamo kontrolu, bit ću vam zahvalna – kazala je Vulić – prenosi Avaz.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.