Ćamil Duraković iznio jako teške optužbe o izbornim krađama: “Nigdje se Bošnjaci ne ponižavaju kao u ova tri povratnička mjesta”

Ćamil Duraković, nezavisni kandidat za potpredsjednika entiteta RS, nakon što su prebrojani glasovi na 93.28 posto biračkih mjesta, zasad ima 7.825 osvojenih glasova.

Na društvenim mrežama ukazao je na izborne krađe.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Šteta od falsifikovanja izbora, odnosno krađe legalne, legitimne, iskrene izborne volje građana višestruka je i teško saglediva. Najmanje i najblaže je to da građani, stanovnici, birači ustvrde da smo svi isti.

Najgore je da sebe uvjere da izbori nemaju smisla, da će njihovi glasovi ionako biti pokradeni i da spas od beznađa potraže u nekoj drugoj zemlji.

Zato nam mladi idu, zato se nemaju namjeru vratiti i zato nam kuće postaju prazne, a sela i gradovi pusti!

Zvornik je pored Doboja i Janje, gnijezdo izbornog inžinjeringa… Nigdje se vlastiti narod ne ponižava, govorim za Bošnjake, kao u ova tri velika povratnička mjesta.

Dragi narode, vrijeme je da protjeramo političke diletante i švercere vašom sudbinom. Većina njih ne žive s nama, a dolaze da kidnapuju legitimnu volju našeg ionako napaćenog naroda!

Na tom putu, ja vam obećavam, da nikad neću stati, zato se bavim politikom kao nezavisni politički aktivista, a njima (onima koji kradu narod) ću se posebno posvetiti.

Dragi prijatelji, iako konačni rezultati nisu još ni blizu, ja prosto ne mogu vjerovati da politički anonimus i spavač kojeg narod ovdje i ne zna, u mome Zvorniku, bez prodanih ološa u biračkim odborima, može ostvariti ovakvu pobjedu.

Od mene i uplakanih majki šehida iz zvorničkog sela Klisa, veliki haram! Nalogodavcima i izvršiocima…”, napisao je Duraković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.