Ćamil Duraković nakon sastanka sa Adisom Ahmetovićem direktan: “Smatram da Bosna i Hercegovina ima velikog prijatelja, spremnog na saradnju sa svima”

Dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovinii Hrvatskoj Adis Ahmetović je, između ostalog, iskoristio i da se susretne i sa Ćamilom Durakovićem budućim potpredsjednikom RS-a.

„Upoznao sam novoizabranog (nezavisnog kandidata) potpredsjednika RS-a, BiH Ćamila Durakovića koji je preživio genocid u Srebrenici“, objavio je na svom Instagramu Adis Ahmetović, član njemačkog Bundestaga.

Za Durakovića je napisao da je u Sjedinjene Američke Države emigrirao  1995. godine, a  Bosnu i Hercegovinu se vratio sa 25 godina.

„Svojom izjavom da u Banja Luku ide otvorenog srca i ispružene ruke napravio je veliku frku. Mislim da zaslužuje poštovanje i podršku za ovaj stav“, objavio je Ahmetović.

Za portal Bhdijaspora.net Ćamil Duraković o susretu sa Amhetovićem je rekao:

„Bila mi je izuzetna čast što je gospodin Adis Ahmetović, član njemačkog Bundestaga i izvjestilac Bundestaga za Zapadni Balkan odabrao i mene, kao jednog od bosanskohercegovačkih političara sa kojima je želio razmjeniti politička iskustva.

Moram priznati da je Adis izvanredan mladi čovjek bosanskohercegovačkih korjena, a ipak njemački političar, izuzetno iskusan i vrstan poznavalac prilika na Balkanu.

Od njega možemo dosta naučiti. Smatram da Bosna i Hercegovina ima velikog prijatelja, spremnog na saradnju sa svima kako bi osnažili državu Bosnu i Hercegovinu koja treba i mora postati članica Evropske Unije.

Adis je nama dar, a mi trebamo biti zahvalni i mudri da ovu priliku iskoristimo.“

Za naš portal Adis Ahmetović je za Durakovića još kratko dodao:“ Dobar je to čovjek!“

A.S.M.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.