in , ,

Ćamil Duraković potpuno otvoreno otkrio šta proživljava: “Počeli su mi crtati metu na čelu bez ikakvog razloga”

Veliki pritisak na Ćamila Durakovića.

Veliki pritisak na Ćamila Durakovića.

Predsjednik SO Srebrenica Ćamil Duraković je u izjavi za N1 kazao da su mu određeni političari počeli crtati metu na čelu bez ikakvog razloga, te da je zbog određenih politika izložen prijetnjama i uvredama.

“Otkako sam u javnom političkom životu Srebrenice i BiH sam dobivao razne prijetnje i uvrede i nekoliko puta sam to prijavljivao MUP-u RS, međutim od toga obično nikad ništa ne bude. Ja sam samo javno objavio prijetnje koje su produkovane političkim djelovanjem Dodika, Stevandića i Vukanovića. Oni su počeli crtati metu meni na čelu bez ikakvog razloga. Ja sam htio da javnost zna ukoliko te prijetnje urode plodom ili neko pokušava meni nanijeti ličnu štetu, zna barem ko je odgovoran“, kazao je Duraković za N1.

Dodao je da se niti on niti Bošnjaci koji tu žive “neće sagnuti takvim politikama”.

“Ja se sagnuti prema takvim politikama neću, ni svi Bošnjaci koji ovdje žive. Došli smo u situaciju kada stvari već eskaliraju. Vidjeli ste u Vlasenici šta se desilo, bošnjačka porodica je napadnuta. Nemojmo poslije svi, bez obzira na politiku i šta se dešava, da se kajemo onim što je proizvedeno političkim djelovanjem političara u BiH”.

“Mi nismo proizvod Dodikove političke volje, nego bošnjačke legitimne volje i to su nam dali birači na izborima. Nije to proizvod volje srpskih stranaka, ukoliko oni žele da idu u blokadu, nemoguće je konstituisati vlast bez Bošnjaka. Mi smo pokazali demokratsku svijest da deblokiramo lokalnu vlast i idemo dalje. Njima to nije cilj, nego da blokiraju, ali bez Bošnjaka..”.

Žestoka reakcija iz Kanade nakon prijetnji Milorada Dodika: “Nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu, najava smjene Ćamila Durakovića je nastavak antibosanske politike”

Bakir Izetbegović u Gacku uputio poruke javnosti: “Naša osveta će biti izgradnja uređenog društva i evropske države”