Ćamil Duraković se oglasio nakon vrlo kontroverznih dešavanja u Srebrenici: “Načelnik Grujičić sam nazvao vatrogasnu jedinicu i naredio da se skinu bajramske čestitke”

Ćamil Duraković oglasio se ekskluzivno za portal bhdijaspora.net nakon što je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić danas naredio da se skinu čestitke u tom gradu povodom nastupajućeg Kurban Bajrama.

Kako nam je Duraković objasnio, Grujičiću navodno smeta što su čestike postavili iz Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, te on kao planira da skinute natpise zamijeni opštinskim.

“Ovdje je očito stvar netolerancije i nerazumijevanja Bošnjaka, muslimana, koji sutra imaju  jedan od najvećih praznika, a to je Kurban ili “hadžinski” Bajram. Ja sam jutros dolazeći na posao vidio bannere koje je Islamska zajednica ne čekajući na lokalnu zajednicu postavila na nekoliko lokacija u gradu preko saobraćajnica. To je doslovce zvanični banner Islamske zajednice sa čestitkom “Bajram šerif mubarek olsun”, započeo je Duraković pa nastavio:

“Da je netrpeljivost do te mjere evidentna ovdje u Srebrenici, potvrđuje i to što je načelnik Grujičić sam nazvao vatragosnu jedinicu da to uklone iz razloga što na ta mjesta treba staviti zvanične opštinske, skupštinske čestitke za Bajram, koje su u prošlosti zaista i bile na tim lokacijama”, kazao je Duraković.

Otkrio nam je i da je kontaktirao Grujičića.

“U mom razgovoru sa njim gdje sam ga pitao šta se dešava on kaže da žele da stave zvanične čestitke koje uvijek Opština svake godine stavlja. Dakle, ovdje je samo riječ o skidanju čestitki Medžlisa Islamske zajednice da se zamijene sa čestitkama Skupštine Opštine Srebrenica. Dato je naređenje vatrogasnoj jedinici da se postave. Kada se to ne bi desilo, onda bi to bio ozbiljan problem”, zaključio je Duraković.

A. S. M.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.