in ,

Ćamil Duraković vrlo izričit na televiziji uživo: “Valentin Inzko nas nije ispoštovao! Počinjen je genocid i u Prijedoru i drugim općinama!”

Ćamil Duraković je gostovao na Face televiziji u specijalnom programu povodom izricanja presude ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Ćamil Duraković je gostovao na Face televiziji u specijalnom programu povodom izricanja presude ratnom zločincu Ratku Mladiću.

“Djelimična pravda koliko toliko zadovoljava one koji su oštećeni! Ostat će trajno razočarenje za sve nas! Počinjen je genocid u Prijedoru!

To je razočarenje i poruka da savremeni svijet koji se kune u demokratiju nije smogao snage da donese konačnu presudu koja bi obuhvatila i druge presude!

Ratko Mladić je jedna od dvije najudarnije ličnosti tadašnje RS! Ovo je presuda jednoj genocidnoj politici!

Neki još uvijek zločince nazivaju herojima!

Jako je prljavo kada politika počne raspravljati o pravnim činjenicama!

Sudske presude su pravne i o tome ne treba voditi političku polemiku! Mi smo nažalost uvučeni!

Sve se prebacilo na politički teren! Zna se koliko i koje etničke grupe su stradale u BiH!

Treba se graditi bolje društvo! Suočiti se sa prošlošću i krenuti naprijed! Nemoguće je očekivati bilo šta u ovakvoj političkoj konstalaciji!

Inzko nam je obećao 2017. da će nametnuti zakon! Inzko nas nije ispoštovao! Vjerujem da će novi visoki predstavnik nametnuti zakon i da će nam svima pomoći da se suoćimo sa prošlošću!

Za one koji su sinoć urlali po Bratuncu uz vatromete treba uputiti individualne krivične prijave za likovanje ratnim zločincima!

Face: Kako je moguće da se Tužilaštvo nije bavilo povezanošću RS-a i Srbije za rat u BiH?

Duraković: Nažalost, bh politička scena je rasuta od kraja rata do sada! Nespremni smo da se bavimo nacionalnim stvarima! Nije se imalo kada zbog drugih previranja koja su prisutna! Tužilaštvo se više bavi političkim procesima i montiranim optužnicama! Tužilaštvo treba procesuirati i zločince koji se šetaju po Prijedoru, Bratuncu i drugim općinama! Svi su odgovorni”, kazao je između ostalog Duraković.

Pogledajte snimak.

Njemački mediji o ratnom zločincu: “Ratko Mladić će umrijeti u ćeliji, ali njegovo “mračno djelo” živi”

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković progovorio o presudi Ratku Mladiću: “To je sud u koji ja ne mogu da vjerujem i ne prihvatam takve političke odluke”