Ćamil Duraković žustro o privođenju Amira Pašića Faće: “Da se meni i mojoj porodici na takav način obraća, neće moći”

Amir Pašić Faćo je ponovo priveden jutros, 1. februara, zbog upućivanja prijetnji jednom političaru. Kako je potvrđeno političar koji je prijavio Faću zbog prijetnji je Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta RS. Duraković u izjavi objašnjava šta se tačno desilo, te komentariše privođenje Amira Pašića. Inače, Faćo je poznato lice sa stubaca ‘crne hronike’ u bh. medijima već dugi niz godina. Danas je i popularni ‘tiktoker’, kojeg na ovoj društvenoj mreži prati više od 44 hiljade ljudi.

“Prije nekoliko mjeseci je služba mog obezbjeđenja pokrenula proces na osnovu onoga što je Amir Pašić Faćo javno na društvenoj mreži TikTok govorio na račun mene, dakle prijetnje, uvrede i brutalne psovke.

Ovo je samo dio ukupnog procesa i na kraju je sud u Banjoj Luci, postupajući po zakonu, morao privesti osobu na saslušanje.

To je proces koji će se voditi i ja kao osoba na nivou gdje jesam, pod stepenom zaštite kojeg po zakonu imam, naravno da sam pokrenuo postupak.

Za mene je nepojmljivo da država, državni organi dozvole da osoba tog kalibra vrijeđa ne samo mene, tu je riječ i o ministru vanjskih poslova BiH, premijeru FBiH, ministru unutrašnjih poslova FBiH, drugim ministrima u entitetima i na državnom nivou.

Ja sam uradio ono što je u mojoj moći. Znam da neki to nisu uradili, ali ja sam uradio ono što je do mene i što mi zakon omogućava, da bi se procesuirale ovakve osobe.

Ja njega ne znam, samo sam čuo o njemu da ima kriminalni dosje, i žao mi je što takve osobe mogu da koriste društvene mreže i da iznose svoja viđenja određenih situacija, kako bi na kraju postali uzor nasilnim grupama.

Vidite šta se desilo u Sarajevu – ubistvo dječaka od 19 godina. Upravo su takvi kriminalci koji su došli do prilike da govore takve brutalne stvari postali uzor mladim generacijama. Ako je išta podstrek u svemu ovome, neka bude moja prijava da se ovakvim kriminalcima stane u kraj kako bi ovo društvo bilo bolje.

Danas sam čuo da je priveden i saslušan na sudu, proces će trajati a ja ću biti dio tog procesa zbog onoga što je izneneseno na račun mene i moje porodice. Ja ne zazirem niti se bojim nijednog kriminalca, šibicara, nazovite to kako hoćete, ali da se meni i mojoj porodici na takav način obraća, neće moći”, izjavio je Ćamil Duraković za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, službenici Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine locirali su Faću jutros i sproveli ga prema sudu u Banjoj Luci.

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima izvršili pronalazak optuženog lica, te je operativna aktivnost dovođenja u prostorije navedenog suda u toku, naglasili su.

Inače, Faćo je poznato lice sa stubaca ‘crne hronike’ u bh. medijima već dugi niz godina. Danas je i popularni ‘tiktoker’, kojeg na ovoj društvenoj mreži prati više od 44 hiljade ljudi.

Posljednji put je uhapšen krajem novembra prošle godine, jer je prijetio sudiji Općinskog suda u Sarajevu. Sud mu nije odredio pritvor. Također, prvog dana ove godine u Sarajevu je uhapšen Benjamin Delalić, pod sumnjom da je pucao na Amira Pašića Faću.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.