Članovi Pokreta za državu večeras su u Sarajevu na prijemu povodom Dana državnosti BiH: Nikoga ni iz SNSD-a ni iz opozicije

Članovi Pokreta za državu (PzD) koji djeluje kao klub u Narodnoj skupštini RS-a večeras su prisutni u sarajevskoj Vijećnici na prijemu povodom Dana državnosti BiH.

Njihov predstavnik Vojin Mijatović (SDP) je poručio: “Domovino sretan ti rođendan”.

U nastavku je istakao da večeras u Vijećnici nema niti članova SNSD-a kao ni članova opozicije.

“Ponos je stajati pored zastave svoje zemlje sa svojim Bosancima i Hercegovcima. Sutra se vidimo u Banjoj Luci na Svečanoj akademiji. svi su dobili pozive.

Neće sigurno biti ni SNSD-a ni opozicije, a vidjet ćemo ko će sve doći od Bosanaca i Hercegovaca! Živjela Bosna i Hercegovina!”, napisao je Mijatović.

U društvu članova PzD-a večeras je i potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković.

Podsjetimo, PzD je pod pritiskom zbog glasanja u vezi s izborom delegata u Dom naroda Parlamenta BiH. Glasanje u NSRS je zakazano za 30. novembar i taj dan će se znati da li će SNSD imati tri ili četiri delegata odnosno da li će opozicija i PzD uspjeti da podijele dva delegatska mjesta.

Večeras su u sarajevskoj Vijećnici članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović bili domaćini svečanog prijema povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Prijemu je prisustvovao veliki broj zvanica, među kojima su bili domaći političari, strane diplomate, osobe iz javnog i vjerskog života, predstavnici medija…

Nakon pozdravljanja, intonirana je himna BiH nakon čega su govore održali Komšić i Bećirović. Uz njih su bile i supruge Sabina Komšić i Mirela Bećirović.

Nažalost, kao i prethodnih godina, prijemu je prisustvuje treći član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Priliku da promijeni situaciju imala je Željka Cvijanović, no ona je nastavila ružnu tradiciju svojih prethodnika.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.