Ahmed Husagić nedvosmisleno poručuje: “Pokret za državu nema alternativu i on mora biti očuvan”

Ahmed Husagić je saopćio da Pokret Snaga domovine s velikom pažnjom prati zadnja dešavanja u i oko Pokreta za državu kojeg su podržavali “kao jedan od rijetkih državotvornih projekata na političkoj sceni Bosne i Hercegovine”.

“Radovali smo se što smo zajedničkim snagama uspjeli zaustaviti konstantan pad broja glasova za probosanske partije i ne samo to nego i da se taj broj uspio značajno povečati”, kazao je.

Iako se, kako je rekao, njihov angažman po onončanju izbora završio, smatraju da je njihova obaveza učiniti sve kako bi Pokret za državu ostao politička snaga u entitetu RS.

“Zbog velikog broja ljudi koji su se angažovali kako bi podržali taj projekat kao i svih onih koji su uložili trud da glasaju apelujemo na članove Pokreta za državu da ne dozvole reflektovanje političkih sukoba oko formiranja vlasti u FBiH na njih.

Također ih pozivamo da koordiniraju svoje djelovanje i spuste tenzije koje su uzrokovane glasanjem za Dom naroda Bosne i Hercegovine”, poručio je.

Pokret za državu, kazao je na kraju Husagić, nema alternativu i on mora biti očuvan ako želimo da se probosanski politički faktor u entitetu RS ne ugasi.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.