Čojstvo vozača kamiona: Bosanac u Belgiji pronašao novčanik pun para i vratio vlasniku

Izuzetna gesta Bosanca koja pokazuje veliko čojstvo.

Da još uvijek nije izgubljena vjera u poštenje dokazuje današnji slučaj jednog poštenog i časnog vozača kamiona koji je inače iz Velike Kladuše (Kudići) a vozi po Europi za jednu slovensku firmu.

Dakle, Edin Mujakić zvani Buffon nije mogao svojoj porodici doći za Bajram jer je ovu sedmicu imao gust raspored i nije imao mogućnost biti slobobodan pa je ovih dana imao turu za Belgiju, piše portal GPMaljevac.com.

Odlučio se za redovnu pauzu u mjestu Kortrijk i na prostoru benziske pumpe je pronašao novčanik sa dokumentima, karticama i povećim iznosom para.

Osoba koja je izgubila novčanik je iz Moldavije. Naravno uzeo je novčanik izašao van i išao od kamiona do kamiona tražeći vlasnika. Predpostavio je da se radi o šoferu po računu od kupovine hrane koju je pronašao i po vozačkoj dozvoli.

Vozača nije pronašao na parkingu. Ušao je u kamion i u novčaniku je pronašao neki kontakt sa brojem telefona koji je i riješio situaciju. Dodao je broj na “Viber” gdje je uspio stupiti u kontakt sa sestrom od Gospodina. Gospođa je poslala broj vlasnika nakon čega se on javio kazavši da je kamionom dosta udaljen pa je sa taxijem došao do parkinga gdje je novčanik izgubio.

Vozač koji je inače iz Moldavije se zove Dorin Varanita je bio toliko sretan da je ostao bez riječi nakon šoka koji ga snašo i pitao je Buffona odakle je .

Rekao mu je iz Bosne i Hercegovine i da radim za Slovensku firmu. Onda je rekao dok je putovao da je razgovarao sa taksistom i govorio mu da ne može vjerovati da takvih poštenih ljudi još ima.

Vozač iz Moldavije Dorin Varanita mu je ponudio novčanu nagradu ali Buffon nije htio da uzme jer smatra da je to moralna dužnost svakog čovjeka u toj situaciji i da ni jednog trenutka nije razmišljao zadržati novčanik i novac za sebe.

Ali je Dorin inzistirao da barem uzme novčanicu od 5 moldavskih leja, za sreću.

Edin Mujakić je za kraj dodao, “narode srce mi je ispunjeno i ja večeras spavam mirne glave jer sam učinio dobro djelo”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.