Njen glas nikog ne ostavlja ravnodušnim: Talentovana Bosanka koja živi u dijaspori i pjeva na četiri jezika!

Mlada pjevačica Lejla Burazerović, čiji su roditelji rođene Sarajlije, svojim glasom i talentom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Lejla je rođena u belgijskom gradu Liege, gdje i danas živi sa svojom porodicom, no svoju Bosnu ne zaboravlja, često joj se vraća i predstavlja je na najbolji mogući način.

Muzika je bitan dio njenog života, a ona svojim pjevanjem iskazuje svoje najiskrenije emocije.

Ona je za naš portal BHDijaspora.net otkrila da uvijek nađe neku odgovarajuću pjesmu koja iskazuje njeno raspoloženje i emocije u datom momentu.

Bila je učesnica velikog svjetskog takmičenja, a u nastavku vam donosimo intervju sa nadolazećom zvijezdom.

Znamo da si Lejla bila učesnica muzičkog takmičenja “Voice” prije tri godine. Šta ti je najviše donijelo to iskustvo i da li si uspostavila neke kontakte iz datog takmičenja?

“Najveće iskustvo koje sam stekla u Voice je ta privilegija da tako mlada (16god), sarađujem sa profesionalacima iz šou biznisa. Naučila sam mnoge stvari kao sto su ponašanje na sceni, kontrola moga vokala i odabir pjesma koje odgovaraju mome glasu. Još uvijek imam kontakt sa svojom mentoricom i sa producentima iste emisije.

Kakva je trenutno belgijska scena po tvom mišljenju? Da li i tu komercijalna muzika preovladava kao na ovim prostorima?

“Na belgijskoj sceni trenutno preovladava komercijalna muzika, rijeći istih tih pjesma mene ne dodiruju kao neke balade koje ja volim pjevati. No nisam ni protivnik istih, jer sve je stvar ukusa.

Da li bi voljela sarađivati sa nekim muzičarem u Belgiji, ili bi se radije okušala sa pjevačem sa naših prostora?

“Naravno da bih voljela da svoju saradnju okušam sa nekim od umjetnika u Belgiji jer ovdje trenutno živim, a i govorim francuski jezik na kojem i pjevam i mislim da ima jako dobrih pjevača, a i predivnih pjesma.

No, naravno da bih isto tako voljela da imam neku saradnju sa umjetnicima sa naših prostora jer smatram da su tu pretalentovani pjevači i muzičari, a pjesme na našem jeziku imaju posebnu emociju.

Znamo da Lejla govori četiri jezika. Da li si Belgijancima pjevala nekada naše pjesme? Pričas li im o našem mentalitetu, prepoznaju li ga?

“Pjevala sam na našem jeziku i redovno to radim i objavljujem pjesme na društvenim mrežama kako na drugim jezicima tako i na našem, a moram priznati da sam neki dan gostovala na jednoj lokalnoj radio stanici gdje sam pjevala pjesmu Dine Merlina (Da je tuga snijeg).

Voditelj me zamolio da mu istu prevedem, jako im se dopala, moram priznati.

Ja svoju tradiciju i kulturu mnogo volim i ne zaboravljam, iskoristim svaki trenutak da i u mome obrazovanju svojim prijateljima i profesorima dočaram sve ljepote naše Bosne.

I za kraj, reci nam, koji su naredni koraci za tebe? Koji ti je glavni cilj trenutno?

“Poznata sam kao neko ko je veoma ambiciozan, pokušavam da se posvetim muzici i mom fakultetu istim intenzitetom, vrijedno radim i nadam se da će se taj trud isplatiti.

Za kraj nam je kazala da je poželjela puno Bosnu i svoje Sarajevo.

“Volim neizmjerno taj grad, čim završim ispite dolazim uskoro”.

https://www.facebook.com/MusicLife/posts/2051685654995984

T.K

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.