ČOVIĆ UGASIO NADE IZETBEGOVIĆA, KOJOVIĆA I NIKŠIĆA Potvrđeno je! HDZ odbio prijedlog za rotiranje mostarskog gradonačelnika

Predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Mostar Slaven Zeljko potvrdio je da za HDZ prijedlog rotirajućeg gradonačelnika ”neozbiljan”, a predsjednik Gradskog vijeća Ivan Zelenika je kazao kako bi prijedlog podrazumiejvao izmjene statua Gada što je nemoguće.

Obraćajući se novinarima uoči sjednice dodao je da očekuje da će gradonačelnik biti izabrana uz opasku da kandidat ima 18 glasova.

Još uvijek traje Klub Bošnjaka na kojem se pored vijećnika Koalicije za Mostar nalaze i vijećnici Prve mostarske partije, Naše stranke i SDP -a. Arman Zalihić, vijećnik SDP-a, potvrdio je da će eventualna saradnja s Koalicijom za Mostar ovisiti od njihovog stava u vezi prijedloga rotiranja.

Ovu informaciju je za potvrdio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

– Zukan Helez je kreirao incijalni prijedlog. Mi smo ga prezentirali NS. Predrag Kojović je to telefon predložio Bakiru Izetbegoviću koji je prihvatio prijedlog. Ja sam kontaktirao Dragana Čovića, on nije htio prihvatiti. Treba sada napraviti i potpisati sporazum, istakao je za Oslobođenje Nikšić.

VEZANI TEKST Bakir Izetbegović: “Rotiranje najvjerovatnije tri osobe na poziciji gradonačelnika Mostara”

Podsjećamo, ova ide je nastala u proteklih nekoliko dana kako bi se razriješio “mostarski čvor”, odnosno izbor gradonačelnika Mostara, a kako bi sva tri dominantna bloka – HDZ, Koalicija za Mostar i Bh. blok imala izvršnu vlast.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.