Crna Gora: Oglasio se vlasnik plaže koji je otjerao djevojku u burkiniju

Nakon skandala u kojem je vlasnik plaže “Rocky Beach” otjerao pokrivrenu djevojku sa plaže riječima “Zato što mrzim muslimane”, u objašnjenju vlasnik Dragan Đurović je za RTCG kazao da kupanje u hidžabu nije dozvoljeno u bazenima, nego samo u moru i da je snimak izrezan van konteksta.

“Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen, i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan.

Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 posto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani.

Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odjeći iz higijenskih razloga”, kazao je Dragan.

On je dodao da je prijavio policiji čovjeka koji je postavio klip i poručio da će podnijeti krivičnu prijavu.

“Nisam znao da će zloupotrijebiti snimak, ali policija će sve istražiti. Moj odnos prema tri vjere nikad se neće promijeniti dok sam živ. Zanima me čovjek, a ne vjerska pripadnost.

Opraštam svima sto su bez ijednog razloga prozivali mene i moju porodicu”, poručio je Đurović.

Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenili su da postupanje vlasnika privatne plaže u Baru, koji je maloljetnu djevojčicu i njenu porodicu otjerao sa plaže zbog nošenja burkinija, ne sadrže elemente bilo kog krivičnog dela za koje vlasnik plaže može biti krivično gonjen, saopšteno je iz Uprave policije.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić povodom ovog incidenta oglasio se na Twitteru.

“Lično poznajem porodicu Agović, koja je imala neprijatnosti na plaži u Baru. Valjda je u “oslobodjenoj” Crnoj Gori legalno i legitimno mrziti muslimane.

U Belgiji se moze živjeti i poštovati različitost u ovoj Crnoj Gori valjda ne. VladaCG jeste li na pravom putu?”, napisao je Fejzović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović poručio je u odgovoru Fejziću da zakupac plaže Rocky Beach u Utjehi u Baru Dragan Đurović nikada nije bio fan “oslobodioca” već fan Demokratske partije socijalista (DPS).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.