Skandalozan video iz Crne Gore se pojavio, pa ovo stvarno nema smisla! Reis Islamske zajednice oštro reagovao

Nemile scene stižu nam sa crnogorskog primorja. Prema pisanju tamošnjih medija, na jednoj od plaži u našem komšiluku došla je maloljetna djevojka obučena u burkiniju što je naišlo na gnusan komentar vlasnika plaže.

Naime, na plaži “Utjeha” u Baru jedan vlasnik plaže uputio je, najblaže rečeno, gnusne komentare na račun djevojke koja je na plažu došla u burkiniju, kupaćem kostimu koji nose muslimanke koji nose hidžab.

On je, na krajnje arogantan, primitivan i drzak način saopćio maloljetnoj I. A. da za nju nema mjesta na ovoj plaži te kako može ići na “hiljadu drugih, ali ovdje ne”.

Na pitanje djevojke zašto je to tako, čovjek odgovara kratko:

“Zato što mrzim muslimane”.

Prema pisanju portala Rožaje Vijesti te prema svjedočenju I. A. koja je inače iz Rožaja, vlasnik ih je odmah po dolasku na plažu sačekao sa uvredljivim riječima povišenog tona.

“Po ulasku na plažu, čim nas je gazda plaže ugledao, brzim hodom je krenuo prema nama sa povišenim tonom i uvredljivim riječima da odmah napustimo plažu.

Rekao je kako je ona ‘babaroga’ i kako će mu otjerati sve goste”, navedeno je u poruci koja je dostavljena rožajskom portalu.

Sa rožajskog portala uputili su riječi kako se nadaju da će muškarac biti sankcionisan u što kraćem mogućem roku zbog raspirivanja vjerske netrpeljivosti, mržnje i diskriminacije.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić je ovim povodom saopštio da lično poznaje porodicu Agović, koja je imala neprijatnosti na plaži u Baru.

“Valjda je u “oslobođenoj” Crnoj Gori legalno i legitimno mrziti muslimane. U Belgiji se može živjeti i poštovati različitost u ovoj Crnoj Gori valjda ne”, napisao je Fejzić na Tviteru.

On je upitao Vladu Crne Gore – jeste li na pravom putu?

BS Bar: Policija i tužilaštvo da ispitaju sve okolnosti događaja

Opštinski odbor (OO) Bošnjačke stranke (BS) Bar saopštila je da poziva nadležne organe, policiju i tužilaštvo, da ispitaju sve okolnosti događaja koji se desio na plaži Utjeha u Baru.

Oni su dodali da se na snimku vidi apsolutno neprihvatljivo i diskriminatorsko ponašanje prema jednoj osobi, motivisano, kako se može zaključiti sa snimka, njenom vjerskom pripadnošću.
Lola: Incident u Baru refleksija rastuće mržnje i netrpeljivosti prema drugačijem

Predsjednice Alijanse žena Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanica u Skupštini Crne Gore je u objavi na Tviteru kazala da je incident koji se desio u Baru refleksija rastuće mržnje i netrpeljivosti prema drugačijem.

“Incident koji se desio na plaži Utjeha u Baru refleksija je rastuće mržnje i netrpeljivosti prema drugačijem, ali i poremećenom odnosu prema jednakim mogućnostima i slobodama u Crnoj Gori. Nedopustivo je sijanje mržnje po vjerskoj osnovi”, napisala je Lola na Tviteru.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.