Poznati televizijski bračni par o odmoru na Maldivima: “Jeftinije je nego na Jadranu”

Zanimljiva su zapažanja s bračnog putovanja sportskog novinara NoveTV Ivana Forjana i njegove supruge, novinarke RTL-a Ines Goda Forjan. Naime, jedan od “highlightera” glasi: deset dana na Jadranu skuplje je od odmora na Maldivima! Forjani (Ines i Ivan), novopečeni supružnici, su u februaru boravili na egzotičnoj destinaciji.

“Supruga je oduvijek imala želju otići na Maldive, a ja nisam imao ništa protiv pješčanih plaža, plus 35 stepeni i izležavanja u hladu dok je u Zagrebu padao snijeg.

Najviše nas je privukla upravo ideja pravog odmora i uživanja na tim prekrasnim Maldivima”, kazao je sportski TV-novinar, koji je na rečenoj destinaciji proveo deset dana što je, ističe, optimalno za odmor.

S čitateljima portala je podijelio svoje afinitete kad je odmor u pitanju, naime supruga i on pobornici su aktivnog odmora, a opcija za “akciju” nije nedostajalo na Maldivima.

Najbolje vrijeme za posjet Maldivima je od novembra do aprila, dok samo putovanje zapravo nije komplikovano, pogotovo ako živite u Zagrebu, jer se može stići već s jednim presjedanjem aviokompanijama kao što su Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates (koji često imaju i posebne ponude letova za Maldive).

Forjan je sa suprugom Ines bio smješten u resortu na malom otočiću koji je udaljen 15-ak minuta vožnje brodom od glavnog grada Malea, u kojem je aerodrom. Ističe i da su smještajem bili izuzetno zadovoljni, a ugodno su ih iznenadile i cijene.

“Što se tiče cijena samog smještaja, deset dana u hotelu na Jadranu platili biste više nego što će vas stajati boravak na Maldivima.

A kada su u pitanju cijene u ugostiteljskim objektima, moram priznati da su sasvim korektne, dobro se može jesti za 15-20 eura po osobi. Sva iskustva po tom pitanju su pozitivna”, navodi reporter Nove TV.

“Maldivi se nalaze usred Indijskog okeana, a dvije glavne (gotovo i jedine) privredne grane su im turizam i ribolov.

Ribe ima u izobilju, pogotovo tune, a lokalci je pripremaju izvanredno. Skoro svaki dan jeli smo svježu ribu, koja je pristupačna i ukusna”, veli novinar-turist, koji riječi hvale ima i za domaćine.

“Jako su srdačni i topli. Maksimalno ljubazni i uvijek na usluzi. Ne možete proći pored njih a da vas ne pitaju kako ste, nedostaje li vam nešto, jeste li zadovoljni svojim boravkom. Vrlo skromni i ponizni, ali i dosta opušteni”, prisjetio se Forjan.

Na Maldive bi se svakako vratio, a svim onima koji još nisu posjetili taj “raj na zemlji” uputio je i nekoliko savjeta za savršeni odmor.

“Krenite na put početkom godine jer je tada najbolje vrijeme za posjet Maldivima. U ostatku godine može vas pogoditi kišna sezona. Planirajte sve sami, i uz malo upornosti, organizovat ćete sebi ljetovanje iz snova”, napominje Forjan koji sa suprugom Ines već planira posjet novim destinacijama, piše Večernji.hr.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.