Delegacija RS u Sarajevu, položili cvijeće u Dobrovoljačkoj: “Tražimo da pravda bude dostižna za sve”

Delegacije RS položile su cvijeće i zapalile svijeće vojnicima JNA koji su stradali 3. maja kada je došlo do pucnjave tokom povlačenje njihovih snaga iz Sarajeva.

Obilježavanju 30. godišnjice stradanja vojnika JNA prisustvovali su članovi porodica, ali i preživjeli borci JNA koji su tog dana bili u Dobrovoljačkoj.

Pozdravili su podizanje optužnice.

Potom su se obratili preživjeli bivši borci JNA. Željko Pantelić kazao je kako je ovaj potez nakon 30 godina “dobar put da se ostvare neki odnosi u Sarajevu i BiH”, kao i “podizanje optužnice”.

“Mislim da je to odlična vijest za rodbinu pobijenih u Dobrovoljačkoj, ali je žalosno što optužnica nije obuhvatila sva ubistva. Mi preživjeli i rodbina nadamo se da će se podignuti optužnica i za te slučajeve”, rekao je Pantelić.

Milenko Berić je u koloni u Dobrovoljačkoj ranjen.

“Izvučen sam iz kamiona, pucano mi je u noge. Odvezen sam u bolnicu, pa u Centralni zatvor. Toliko o humanosti branioca”, rekao je Berić – prenosi N1.

Duško Milunović ministar rada i boračke zaštite RS-a pozdravio je odluku Tužilaštva BiH o podizanju optužnice te je poručio kako očekuje da pravda bude dostižna za sve.

“Mi ovaj datum obilježavamo da odamo pomen i da podsjetimo javnost da za ovaj zločin niko nije odgovarao. Ohrabruje činjenica da je podignuta optužnica”, rekao je on.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.