Denis Zvizdić pisao šefici američkog Kongresa: Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma čvrsto stojimo uz SAD

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić u povodu godišnjice terorističkog napada, 11. Septembra 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi.

“Poštovana predsjednice Pelosi, Koristim priliku da Vam u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovinе i u svoje lično ime, uputim izraze saosjećanja povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio – napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu”, navodi Zvizdić u pismu.

Terorizam je, kako dodaje, postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji.

“Mi u Bosni i Hercegovini, ciji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu.

Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”, navodi se u pismu predsjedavajućeg Zvizdića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.