Foto, Ilustracija

Detalji stravičnog obračuna u BiH: Brat u brata ispalio oko 20 hitaca!

Crna hronika Posljednje Vijesti

B.U (46) osumnjičen je da je ubio brata Z.U (56), sa kojim je živio u kući u Srednjem Buševiću, kod Krupe na Uni, na kojeg je usljed svađe ispalio oko 20 hitaca iz automatske puške, od kojih ga je više metaka pogodilo.

Nakon zločina, prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je pozvao policiju i prijavio se, te mirno sačekao policajce i predao im automatsku pušku koja je izuzeta, a on je uhapšen.

Navodno su braća odranije imala porodične sukobe i nesuglasice, pa se sumnja da je to mogući okidač za ubistvo, ali policijska istraga pokazat će detalje ovog zločina koji je potresao ovo mjesto.

Kako se saznaje od mještana, njih dvojica su živjeli sami i nisu zasnovali svoje porodice. Ispričali su da braća imaju brata i sestru koji odavno žive u Srbiji.

Navodno su se i ranije svađali kada bi popili alkohol, ali ovako brutalan zločin niko nije očekivao.

Kako navode izvori Nezavisnih, oni su se izdržavali radeći na dnevnice i čuvajući ovce po planinama.

– Nije im bilo lako, snalazili su se za život. Često je jedan nomadio i znao je tako na dnevnicu zaraditi koji dinar. Baš se bio vratio kući jer je u posljednje vrijeme valjda čuvao ovce nekome u okolini Sanskog Mosta – rekao je izvor Nezavisnih.

Do krvavog obračuna došlo je u ponedjeljak predvečer, kada su se braća prvo posvađala, a prema nekim pričama, čula se i galama, te je neko povikao, vjerovatno žrtva: “Eto, pucaj!”

A onda se začula i pucnjava.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor, uhapsili su osobu B.U. iz Krupe na Uni zbog sumnje da je iz automatske puške ubila Z.U. iz ove općine.

Kako je saopćeno iz ove uprave, policiji je oko 17.45 prijavljeno da je u mjestu Srednji Bušević izvršeno ubistvo.

– Uviđajem je utvrđeno da je ubistvo Z.U. počinio B.U. Osumnjičeni B.U. je uhapšen i protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo – navode iz policije

Leave your vote