Dio Pokreta za državu: Bivši načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković odlučio se kandidovati za predsjednika bh. entiteta RS

Bivši načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković odlučio se kandidovati za predsjednika bh. entiteta RS. Kako je kazao Duraković, u svakoj demokratskoj državi, svaki građanin ima pravo da bira i da bude biran.

Nezavisna kandidatura

– Po mojoj nekoj procjeni i moga bitisanja na političkoj sceni proteklih 15 godina, ono što osjetim i vidim kroz ova svoja putovanja u proteklom periodu i po dijaspori i ovdje po lokalitetu, da građani od mene očekuju da se nastavim baviti politikom onako kako sam to radio u proteklih 15 godina – kazao je Duraković.

Dodao je da je odlučio da će ponuditi svoju nezavisnu kandidaturu građanima i svima onima koji njega žele podržati na političkom putu.

– Ja sam dio Pokreta za državu. Potpisao sam kao nezavisni politički aktivista okvirni sporazum na početku, kada je Pokret za državu zaživio kao ideja najavom SDP-a i prihvatanjem ostalih probosanskih stranaka SDA i drugih.

Ja sam bio dio toga i ostajem dio toga na način da podržavamo zajednički nastup na listi za Narodnu skupštinu entiteta RS, jer je to ključno da se ne rasipaju glasovi koji su neophodni da bi imali što više mandata u Narodnoj skupštini.

S tim da u ovom dijelu priče oko kandidatura za potpredsjednika bh. entiteta RS, ta pozicija nama pripada po Ustavu – rekao je.

Podrška građana
On dodaje da se tu ne rasipaju glasovi, koji god Bošnjak smatra da ima podršku građana za tu poziciju.

– Nije bitno, da li će to biti Ćamil ili neki Hasan, Jusuf, nebitno je. Dakle, tu ne rasipamo glasove koji se tiču Narodne skupštine.

Ja sam ponudio svoju kandidaturu. Ostali ako smatraju da imaju kompetentnijeg ili boljeg ja sam spreman za svaku demokratsku utrku i to nam zakon omogućava. S tim u vezi najavio sam svoju kandidaturu – zaključio je Ćamil Duraković za “Avaz”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.