Divni dani su pred dijasporom u Minhenu: Dođite na simpozijum “Kultura sjećanja za budućnost Balkana”

Simpozijum “Kultura sjećanja za budućnost Balkana” u organizaciji “Dana Balkana” u Minhenu.

Zašto?

Cilj ovog simpozijuma je govoriti o prošlosti kako bismo stvorili bolju i svjetliju budućnost za sve nas.

U skladu s tim, na ovom simpoziju ćemo raspravljati o prošlosti i kulturi sjećanja kroz različite teme uključujući historiju, nauku, turizam, kulturu, umjetnost, filozofiju, kao i o novim pravcima poput „digitalnog marketinga“ i utjecaja medija na kulturu sjećanja.

Ideja koja stoji iza ovoga je da se mladima Balkana pruži prilika da se bave različitim temama tokom dvije mini-radionice tokom dana, a zatim da se rezultati ovih diskusija predstave na završnoj diskusiji pod nazivom „Kultura sjećanja za budućnost Balkana”.

Na osnovu ove rasprave otvara se mogućnost za zajedničku retrospektivu prošlosti, a time i neophodno zajedničko kreiranje budućnosti.

Thomas Schad je voditelj panel diskusije simpozijuma.

Thomas je rođen u Donjoj Francuskoj 1980. godine i tamo je odrastao u njemačko-bosanskoj porodici.

Nakon dvije godine kao koordinator projekta u Sarajevu, studirao je istočnoevropske studije, političke nauke i južnoslavenske studije u Berlinu i Istanbulu.

Nakon studiranja predavač na Odjelu za vanjske poslove Slobodnog Univerziteta u Berlinu. Kasnije, promocija kao katedra za historiju jugoistočne Evrope Univerziteta Humboldt u Berlinu i DFG stipendija od Berlinskog diplomskog fakulteta Muslimanske kulture i društva.

Njegovi istraživački interesi uključuju transformaciju nacionalnosti, neopopulizam, nove medije, javnu diplomatiju, jugoistočnu Evropu, Tursku i Francusku.

Pisanje, blogiranje i duge vožnje biciklom u prirodi su njegove strasti. On je autor bloga https://thomasschad.wordpress.com/ i suosnivač i urednik knjižnog projekta Bosna u Berlinu.

Očekujemo vas 28. Maj u Sudetendeutsche Haus, Centar za kulturu – Visoka ulica 8, 81669 Minhen u 14:00 sati.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.