Dobre vijesti za bh. dijasporu i putnike: Jeftine karte i dalje u ponudi, Ryanair od danas iz Tuzle uspostavlja letove

Na Međunarodnom aerodromu u Tuzli u poslijepodnevnim satima ovoga utorka zvanično će biti uspostavljeno poslovanje aviokompanije Ryanair.

Prvi dolazak aviona najavljen je iz Austrije, odnosno Beča u 16 sati i 30 minuta.

Zajednička saradnja Ryanaira i Međunarodnog aerodroma u Tuzli danas će zvanično biti uspostavljena, a prvi avion ove aviokompanije sletjet će u 16 sati i 30 minuta iz austrijske prijestolnice.

S druge strane prvi avion sa tuzlanske piste poletjet će danas u 16 sati i 55 minuta upravo ka Beču.

U narednim danima, pored Beča putnici će moći letjeti prema štokholmskom aerodromu Arlanda te njemačkom Memmingenu.

Najveća niskobudžetna kompanija u Evropi još ranije je uspostavila svoj cjenovnik letova iz Tuzle prema navedene tri destinacije i obratno, a zanimljivo je da u svojoj ponudi imaju i karte koje početno koštaju od 4,99 eura.

Takvu kartu konkretno iz Tuzle ka Beču moguće je kupiti za let najavljen za 17. novembar ove godine.

U obratnom smjeru, najjeftinije putovanje po istoj cijeni je zakazano za 22. novembar. Dužina trajanja leta od Tuzle do Beča i obratno je sat i deset minuta.

Kada govorimo o odlasku ka njemačkom Memmingenu, najjeftiniju kartu, po istoj cijeni kao i za Beč, moguće je kupiti za 7. novembar.

U suprotnom smjeru, najjeftinija karta košta 5,99 eura na letu koji je planiran za 28. novembar. Dužina trajanja leta od Tuzle do Memmingena i obratno je sat i 40 minuta.

Ukoliko putujete ka štokholmskom aerodromu Arlanda, najjeftiniju kartu moći ćete kupiti za let koji je najavljen za 16. novembar ove godine i ona košta 4,99 eura.

U suprotnom smjeru ista cijena je za kartu na letu koji je planiran 9. novembra ove godine. Dužina trajanja letova u oba smjera je dva sata i 50 minuta.

Inače, Međunarodni aerodrom u Tuzli višegodišnju saradnju ima sa aviokompanijom Wizz air, koja zvanično od danas povećava broj letova iz ovog grada.

To se dešava nakon zatvaranja baze u Sarajevu koju su uspostavili prije godinu i po – javlja Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.