Dobre vijesti za putnike su pristigle: Karte su u prodaji, uspostavljena redovna avio linija Tuzla – Istanbul

Međunarodni aerodrom Tuzla obavijestio je građane Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine, ali i sve zainteresirane da aviokompanija Lumiwings, prvi puta sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, uspostavlja avioliniju za Istanbul. Avio linija će biti uspostavljena već tokom ovog, zimskog reda letenja, a prvi let iz Tuzle za Istanbul planiran je za 5. mart ove godine.

Planirani letovi će se obavljati dva puta sedmično (utorkom i nedjeljom), a zainteresovani putnici već od danas, na web stranici kompanije Lumiwings, mogu kupiti karte po promotivnoj cijeni od 51 euro u jednom smjeru.

Ovim je ispunjeno još jedno od datih obećanja za uspostavu direktne redovne linije iz Tuzle za Istanbul, čime Međunarodni aerodrom Tuzla širi mrežu atraktivnih destinacija na koje se može putovati iz tuzlanske zračne luke.

Uz novouspostavljenu liniju za Istanbul u Turskoj, tokom trenutno aktivnog zimskog reda letenja sa Međunarodnog aerodroma putnici mogu putovati i za Memmingen, Dortmund i Saarbrucken u Njemačkoj, Halmstad i Stockholm (Skavsta) u Švedskoj, Esbjerg u Danskoj, Maastricht u Holandiji te Basel (Mulhouse) u Francuskoj/Švicarskoj.

Mostarski aerodrom i Air Serbia potpisali ugovor

Grada Mostar, Air Serbia i Aerodrom Mostar danas su u mostarskoj Gradskoj vijećnici potpisali ugovor za avioliniju na relaciji Mostar-Beograd. Linija će biti u funkciji od 15. aprila, a karte su već u prodaji.

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić kazao je kako ovo znači puno ne samo za Mostar već i za regiju Hercegovine. Naveo je da iza svega stoji veliki trud svih nivoa vlasti u BiH.

“Mostar će od 15.4. biti povezan s Minhenom, Rimom, Beogradom i Zagrebom. To znači da ćemo manje-više s čitavim svijetom biti povezani. Idemo sada ‘zasukati rukave’. U toku su i građevinski radovi na areodromu jer broj putnika koji očekujemo želimo dočekati kako to spada”, rekao je Kordić.

Naveo je kako je siguran da će zbog velikog interesa putnika aviolinija Mostar-Beograd biti produžena i mimo sezone.

Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia rekao je da će letovi ići ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

“Za nas je ovo nastavak širenja saobraćaja u regionu. Mostar je 17. destinacija na teritoriji bivše Jugoslavije na kojoj letimo, očekujemo da će ovdje biti putnika”, rekao je Rupić.

Karte su dostupne u prodaji, a cijene karata su 56 eura u jednom smjeru, a povratna 104 eura sa svim taksama.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.