Dodik se u Mostaru zahvalio mađarskom šefu diplomatije Szijjartou: “Imamo bitne dogovore sa tom strukturom, čestitam premijeru Orbanu”

Član Predsjedništva BiH posebno je zahvalio ministru vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peteru Szijjartou na posjeti Mostaru te naglasio kako je ova posjeta potvrda nastavka saradnje.

“Vrlo sam zahvalan Mađarskoj na njezinoj posvećenosti, vezano za stabilizaciju i mir ovdje na Balkanu, za ono što čine u pogledu razumijevanja cjelokupne situacije.

Mađarska je vrlo dobar prijatelj za sve ljude koji žive u BiH i njihov interes je isključivo da pomognu podizanje ekonomije, boljem razumijevanju, stabilnim političkim odnosima i onim politikama koje zajednički dogovorimo”, kazao je Dodik.

Naime, Dodik je jedan od gostiju Sajma gospodarstva u Mostaru, a novinarima se obratio u utorak na konferenciji za medije – prenosi Bljesak.info.

Dodik se posebno zahvalio ministru vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peteru Szijjartou na posjeti Mostaru te naglasio kako je ova posjeta potvrda nastavka saradnje.

“Ovo je bila prilika da njemu i njegovim kolegama, premijeru Orbanu čestitam veliki izborni uspjeh i veliku izbornu pobjedu. To je vrlo važno i za vas ovdje i u RS zato što imamo bitne dogovore sa tom strukturom i Mađarskom. Danas smo potvrdili da ćemo sve dogovore koje smo imali nastaviti”, pojasnio je Dodik.

ČITAJTE I OVO: Mađarski šef diplomatije Peter Szijjarto “zavapio” iz Mostara: “Molim zvaničnike EU da sa Miloradom Dodikom…”

Podsjetimo, Dodik se u ponedjeljak u Mostaru sastao s predstavnicima Srba u HNK-u, a sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

“Nažalost, u Mostaru dolazimo uvijek sa istim zaključkom – da je položaj Srba ovdje težak, nezahvalan, da se ništa tu ne čini na tom planu, a kad čujem prigovore kako Hrvati ili Bošnjaci imaju težak položaj u RS do je dječja pjesma kako je Srbina ovdje”, kazao je Dodik u ponedjeljak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.