Dominik Livaković i potez Edina Džeke: Hrvat je otkrio detalj zbog kojeg će zauvijek pamtiti Bosanca!

Na Bosforu je ovog ljeta formirana prava mala kolonija Balkanaca pošto je niz fudbalera sa područja bivše Jugoslavije zadužilo dres turskog Fenerbahcea. Prvi je stigao Edin Džeko. Kao slobodan igrač legendarni napadač je stigao iz Intera te se prirdužio Fenerbahceu koji želi formirati šampionski tim.

Džeko je odmah zadužio broje 9, ali i dobio kapitensku traku što je jasan znak koliko mu u Fenerbahceu vjeruju te kakva očekivanja imaju od iskusnog golgetera.

Poslije Džeke stigao je Dušan Tadić, te su se tako Srbin i Bosanac priključili Mihi Zajcu, slovenačkom veznjaku koji je član Fenera već dvije godine.

Posljednji koji je stigao je Dominik Livaković, sjajni golman reprezetnacije Hrvatske je potpisao u transferu vrijednom 6.65 miliona eura.

Tokom septembarskog okupljanja Livaković je za hrvatsku Novu TV govorio o svom statusu u novom klubu te je otkrio zanimljiv detalj o Džeki.

Naime, čim je Livaković stigao popularni Dijamant je napravio grupu sa igračima Fenerbahcea koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije.

“Dojmovi dočeka su savršeni, zahvaljujem navijačima i klubu, lakše se priviknuti kada imaš Balkance u ekipi – prenosi Sportsport.ba

Džeko je odmah napravio WhatsApp grupu, Džeko, Tadić i Zajc.”

Inače, Livaković još uvijek nije debitovao za istanbulske Kanarince zbog blage povrede, ali se očekuje da se počne braniti nakon reprezentativne pauze.

Sa druge strane Džeko pa i Tadić bilježe odličan start nove sezone, Fenerbahce je izborio plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, dok su i vodeći sa tri pobjede iz isto toliko utakmica.

Željeli su u Fenerbahceu tokom ljeta vidjeti još jednog Balkanca, u pitanju je bh. reprezentativac Rade Krunić koji je na kraju ostao u Milanu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.