Dragičević došao ispred OHR-a pa javno prozvao Schmidta: “Da li ja mogu otići u Njemačku i zaraditi 30.000 eura i da ne radim ništa”

Davor Dragičević, otac stradalog Davida danas je pred zgradom Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu uz transparente uzvikivao “Pravda za Davida” i “Pravda za Dženana”, mladića koji je također stradao i čija smrt još nije rasvijetljena.

Dragičević je također poslao i jasne poruke visokom predstavniku Christanu Scmidtu.

Podsjetimo, Dragičević koji četiri godine traga za pravdom za svog sina, pred zgradom Tužilaštva Bosne i Hercegovine se nalazi od 27. marta ove godine. On je na livadi pored ulaza postavio šator poručivši da će na tom mjestu biti sve dok se ne počnu “hapsiti oni koji su odgovorni za ubistvo njegovog sina”.

Dragičević je kazao da je dolaskom u Sarajevo rekao da će tu biti blizu svih institucija te je danas još jednom poručio da neće biti mira ukoliko ne bude pravde za njegovog sina Davida i Dženana Memića.

“Danas je na sastanku sa Christianom Schmidtom (visokim predstavnikom op.a.), ministar vanjskih poslova Mađarske Oliver Varhelyi pa bih ga ovom prilikom upitao da li su u Mađarskoj i kada ubijena dva mladića od 21. godinu i ostala djeca i da li on i Viktor Orban štite ministre unutrašnjih poslova, tužioce i ostale?

Ovo je također prvo upozorenje OHR-u gdje sam bio dva-tri puta i gdje su se na najgori mogući način oglušili na sve naše zahtjeve i prave me budalom”, kazao je Dragičević.

Zabrinuti godinama

Dodao je da su i oni (OHR op.a.) zabrinuti već godinama.

“Ovo je znači prvo upozorenje i nemojte me dovoditi u situaciju da pred ovu zgradu dovodim 10.000, 20.000, 30.000 pa i 50.000 građana BiH. Sigurno vam kažem bit ćete istjerani.

Imate 30.000 eura platu ne radite ništa, odnosno, radite na zataškavanju ubistava, dajete podršku ubicama i zločincima u cijeloj BiH i političarima.

Pitao bih Christiana Schmidta da li ja mogu otići u Njemačku i zaraditi 30.000 eura i da ne radim ništa i da li bi me pri tome on srdačno dočekao kao i ostali ili istjerao? Ovo je BiH, on je ovdje gost”, poručio je Dragičević.

Naglasio je na kraju da ga niko neće zaustaviti u njegovoj namjeri kada je riječ o postizanju pravde za Davida i Dženana i za svu djecu.

Pogledajte dva kratka snimka koje je objavila televizija N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.