Drama u BiH: Ispalili rafale iz automatske puške pa bježali policajcima, a onda…

Bijeljinska policija uhapsila je L. Š., A. K. i B. J. zbog pucnjave iz automatske puške u Puharama u Bijeljini, kao i posjedovanja droge.

Kako navode iz Policijske uprave Bijeljina, policija je u ponedjeljak dobila prijavu da nepoznata osoba ili više njih, pucaju iz vatrenog oružja pojedinačnom i rafalnom paljbom u Puharam kod Bijeljine.

Navode da je policija odmah izašla na mjesto događaja i uočila automobil.

Pored vozila su bile tri nepoznate osobe od kojih je jedna imala automatsku pušku.

“Na naređenje policajaca da odbace oružje isti su se oglušili i dali u bijeg, prilikom čega su od sebe odbacili određenu količinu narkotičkih sredstava i automatsku pušku”, navode iz Policijske uprave Bijeljina.

U saopćenju se navodi da su brzom policijskom intervencijom uhapšeni L. Š., A. K. i B. J. te da je pronađena i automatska puška sa okvirom iz koje je, najvjerovatnije, pucano.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koriste uhapšeni”, dodaju iz policije.

Tom prilikom pronađeni su marihuana, spid, ručna bomba, medicinske droge, drobilice, novac, kao i više predmeta sa tragovima droge na sebi.

“O svemu navedenom obavješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Uhapšeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

i izazivanje opće opasnosti, biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini”, navode iz policije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.