Pogledajte snimak sa lica mjesta koji je objavljen, veoma dramatična situacija u BiH: Veliki požar, gori fabrika u Bijeljini!

U krugu fabrike „Sava Semberija“ u Bijeljini u toku je veliki požar.

Sve raspoložive ekipe vatrogasaca iz Bijeljine i Janje su na terenu i bore se da lokalizuju požar, u pomoć su im pritekli vatrogasci iz Ugljevika i Lopara, a očekuje se i dolazak vatrogasnih ekipa iz Brčkog.

Bijeljinski vatrogasci interveniraju zbog požara u pogonu Fabrike “Sava” u Bijeljini, rečeno je u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

– Ekipa je na terenu, a više informacija bit će dostupno po završetku intervencije – rekli su u TVJ Bijeljina.

Iz policije su naveli da su prijavu primili oko 19 sati.

“Za sada nema opasnosti po zdravlje stanovništva, ali radi prevencije, građanima se savjetuje da zatvore prozore. Pripadnici Civilne zaštite su takođe na terenu i prate situaciju, kako bi u slučaju potrebe reagovali”, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Kako javlja reporter BN TV, više vatrogasnih ekipa se bori sa vatrenom stihijom.

Za sada nema informacija o povrijeđenim niti o uzroku požara.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana buknu požar koji je izazvao ogromnu štetu na farbrici u Bihaću.

Naslovna fotografija je preuzeta sa portala InfoBijeljina.

Naknadni dodatak tekstu nakon što je pristiglo još zvaničnih informacija

Stevo Filipović, direktor fabrike “Sava Semberija”, izjavio je za InfoBijeljina da požar nije zahvatio njihove pogone, nego napuštene magacine. Iz Grada Bijeljina kažu da je požar lokaliziran.

“Ne gori pogon fabrike, nego napušteni magacinski prostori koji su bili u stečaju, vlasništvo ‘Bobar banke’”, rekao je Filipović.

Dodao je da se nadljudskim naporima vatrogasaca, koji su došli sa svih strana, lokalizuje požar koji nije zahvatio prostor fabrike.

Iz Grada Bijeljina poručeno je da sve raspoložive ekipe vatrogasaca iz Bijeljine i Janje su na terenu i bore se da lokalizuju požar, u pomoć su im pritekli vatrogasci iz Ugljevika i Lopara.

Iz Grada Bijeljina saopćili su da je požar lokaliziran.

“Vatrogasna jedinica iz Bijeljine, zajedno sa kolegama iz Lopara, Ugljevika, Janje, Brčkog i Zvornika, uspjela je oko 21.50 časova da lokalizuje požar u krugu fabrike „Sava Semberija“ u Bijeljini koji je izbio danas oko 18.00 časova. U požaru nema povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na objektima hladnjače”, navedeno je iz ove lokalne samouprave.

Radnici uništene fabrike u Bihaću neće ostati bez posla

Požar koji je juče planuo u fabrici zvučne i toplotne izolacije Austroterm u Bihaću saniran je, ali uviđaj još nije počeo.

„Teren je još vruć i čekamo da se stvore uvjeti kako bi policijski inspektori izišli na teren s ciljem utvrđivanja uzroka štete”, rekao je Adnan Beganović, portparol Uprave Policije Unsko-sanskog kantona.

„Proizvodni pogon sa pripadajućim strojevima, kao i skladišni prostor je u potpunosti uništen, jako velika šteta. U samoj proizvodnoj hali je bila velika količina gotovih poluproizvoda blokova i finalnih proizvoda, koji su bili spakirani za tržište“, istakao je Drago Rimac, direktor Austrotherm BH d.o.o.

Ova fabrika pokrivala je potrebe tržišta u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj zbog čega će nakon istrage odmah krenuti u čišćenje kako bi osposobili makar upravnu zgradu i mogli funkcionirati na nivou Bosne i Hercegovine, ali i inozemstva.

„U proizvodnom pogonu obnova ili izgradnja nove zgrade trajat će vjerovatno duži period. Imamo veliku podršku naše uprave iz Austrije, ljudi koji su radili ostat će prijavljeni i biti na našem platnom spisku.

I naši kupci neće ostati oštećeni, bez obzira što je fabrika stradala nedostatak ćemo nadoknaditi iz sestrinskih firmi iz Mađarske, Austrije i Srbije“, objašnjava Rimac .

Tvornica je u Bihaću otvorena 2008. godine i zapošljava 47 radnika.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.