in , ,

Dušanka Majkić se opasno zamjerila Biseri Turković: Tražila je od Bakira Izetbegovića da urgira na nju!

Majkić tvrdi da ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković nije ispunila obavezu da sačini i dostavi Domu analizu stanja

Tokom delegatskih pitanja na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH, Majkić je navela da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVP) imalo rok do 10. marta da sačini odgovarajući materijal i dostavi ga Domu kako bi se vodila rasprava o tome i donijele odgovarajuće mjere s ciljem uvođenja reda.

Majkić tvrdi da ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković nije ispunila obavezu da sačini i dostavi Domu analizu stanja u MVP-u i DKP mreži s ciljem donošenja mjera i uvođenja reda u ovoj oblasti.

Majkić je podsjetila da je na sjednici Doma naroda 10. februara usvojena njena delegatska inicijativa o analizi stanja u MVP-u i DKP mreži sa prijedlogom mjera, te da je MVP za to imao rok od 30 dana.

– Podsjećam da ta obaveza nije ispunjena, a i činjenica je da ova inicijativa nije dobila podršku bošnjačkih delegata, ali je ipak usvojena. Žao mi je što jedan cijeli klub ne želi da se uvede red u jednoj oblasti za koju se svi slažu da je problematična – istakla je Majkić.

Ona je navela da Turković nije došla ni na jednu sjednicu Doma naroda, ni Predstavničkog doma i zatražila od predsjedavajućeg Doma i lidera SDA Bakira Izetbegovića da urgira kako bi Turković ispunila svoju obavezu.

– Očekujem da ćete učiniti sve da vaša ministarka uradi posao koji se od nje očekuje – rekla je Majkić.

Izetbegović je rekao da će se potruditi da Turkovićeva dođe na narednu sjednicu ili da Majkić dobije pisani odgovor.

Pogledajte snimak, izbio veliki sukob u Zvezdama Granda, Marija Šerifović žestoko odbrusila Miliju: “Ti čovječe imaš problem!”

Kurtćehajić poručio Izetbegoviću: “Ako ovo ne budeš razumio neka nam je Bog na pomoći”