Dva nova zemljotresa u Jadranu!

Crna hronika Posljednje Vijesti

Prvi, magnitude 3.1, dogodio se u 5.00 časova, s epicentrom 65 kilometara sjeverozapadno od Vieste u Italiji, prenose hrvatski mediji.

Drugi je bio u 7.51 sati, magnitude 3.2, s epicentrom 48 kilometara jugoistočno od Visa i 100 kilometara južno od Splita, procjenjuje Evropska mediteranska seizmološka služba /EMSC/.

Split je i sinoć u 22.17 časova osjetio zemljotres, za koji je EMSC naveo da je epicentar bio u Jadranskom moru, devedesetak kilometara od Splita i četrdesetak od Visa.

Hrvatska Seizmološka služba je navela da su zabilježili slab potres, magnitude tri stepena po Rihteru, s epicentrom tri kilometra južno-jugoistočno od Maovica kod Vrlike.

Potres se osjetio na širem području.

 

Update: U međuvremenu je zabilježen još jedan zamljotres jačine 4.2

Nakon dva zemljotresa koja su u Jadranskom moru zabilježena sinoć, i jutros se osjetilo još jedno podrhtavanje tla.

Treći potres uzburkao je Jadransko more južno od Visa, a jačina je ovog puta bila po 4,2 po Richteru.

Prilično jak potres u Jadranu, čiji je epicentar bio 60 km južno od Visa, zabilježili su jutros u 9,35 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice, izvijestila je u utorak Seizmološka služba. Prema Europskom mediteranskom seizmološkom centru, jačina tog potresa bila je 4,5 stupnjeva po Richteru.

Leave your vote