Džaferović “otvorio sve karte”: Ne ide su ‘grlom u jagode’, Dodik je prilično nervozan čovjek, tražio je moju smjenu…

Na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine podržan je Nacrt budžeta za 2022. godinu. “Centralna izborna komisija (CIK) ima novac odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta, ne mora čekati usvajanje budžeta”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Mislim da je Predsjedništvo BiH uradilo kako treba i usvojilo Nacrt budžeta. To kako će Parlament… Kada su izbori u pitanju i novac za izbore, odluka visokog predstavnika važi i CIK i svi su dužni da provedu tu odluku i tu nema dileme.

Milorada Dodik je prilično nervozan čovjek i sada se pravda za politiku koji vodi. Pokušava da nas isprovocira, a mi mu ovako odgovaramo. Predlagao je da Predsjedništvo BiH bez ikakve analize pristupi ‘Otvorenom Balkanu’. Ne ide su ‘grlom u jagode’. Moramo znati šta je sa tržištem i puno je tu pitanja”, kaže Džaferović.

“Dodik je tražio moju smjenu”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na današnjoj sjednici Predsjedništva tražio smjenu Šefika Džaferovića, ali taj prijdlog nije uvršten na dnevni red.

“Tražio je moju smjenu i to mu nije uvršteno na današnji dnevni red sjednice Predsjedništva. Tražio je nešto oko visokog predstvanika i to mu nije uvršteno na dnevni red”, poručio je Džaferović.

Džaferović je odgovorio i na pitanje o predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, i spekulacijama da neće biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

“Prema onome što ja znam, a znam skoro sve što treba da znam, on ima opštu podršku SDA, ima i moju podršku”, kazao je Džaferović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.