Džaferović u obraćanju povodom 30. godina od osnivanja Armije RBiH: “Naše oružane snage su jedina legitimna vojna sila naše države!”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u obraćanju povodom 30. godina od osnivanja Armije Bosne i Hercegovine prisustvovao je danas svečanosti u kasarni Rajlovac u Sarajevu.

Džaferović je u govoru u kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine “Rajlovac” čestitao tridestu godišnjicu osnivanja Armije Bosne i Hercegovine te Dan Drugog pješadijskog-rendžerskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Podvukao je kako se osnivanjem Drugog pješadijskog-rendžerskog puka čuva tradicija Armije Republike Bosne i Hercegovine, njene istinske tekovine, hrabrost, pravednost, multietničnost i univerzalnost ciljeva za koje se borila.

Naglasio je da će nastaviti braniti vrijednosti za koje su živote i zdravlje dali naši najbolji sinovi, te da moramo brinuti o porodicama šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Naše oružane snage jedina su legitimna vojna sila naše države, sačinjena od naroda i građana koji u njoj žive, spremna za djelovanje i pomoć na cijeloj teritoriji. One predstavljaju i jedini garant mira i sigurnosti kako u zemlji, tako i za uključenje u sigurnosnu strukturu Evrope i evroatlantskog prostora,” rekao je predsjedavajući Predsjedništva.

Okupljenim vojnicima, podoficirima i oficirima je poručio da je ponosan na sve njih koji baštine tradiciju Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji je svakodnevno nosite u srcu, jer baštinite čiste, moralne i univerzalne vrijednosti koje vrijede u svim savremenim demokratskim društvima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.