Edin Džeko javnosti otkrio dosad nepoznate detalje: “Majka mi je bila na stadionu San Siro, a ja netipično nervozan pred debi”

Fudbaler Intera i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko otkriva da je bio netipično nervozan uoči zvaničnog debija u novom klubu u susretu protiv Genoe, a kako kaže, gol koji je postigao mu mnogo znači jer je na njega čekao više od osam mjeseci u Seriji A.

Džeko je rekao da je debi za Inter bio poseban dan u njegovom životu i otkriva da mu je i majka došla na stadion San Siro i pružila mu podršku. Dodaje i to da se u Interu osjeća sjajno i da ima osjećaj kao da je godinama u klubu, a ne tek nekoliko sedmica.

“Bio je to emotivan dan, a pogotovo jer je to bila prva utakmica s navijačima na stadionu. Majka mi je bila na San Siru, bio je to važan dan koji je završio našom pobjedom i golom za koji sam jako dugo trenirao. Dugo nisam postigao gol u Seriji A pa je bilo važno razbiti to i povećati samopouzdanje za budućnost”, rekao je Džeko za Inter TV i nastavio:

“U Interu se osjećam kao da sam ovdje godinama, dobro se slažem sa saigračima i sjajno sarađujemo. To je iz razloga što ovdje imamo mnogo šampiona koji znaju igrati nogomet, a to je i jedan od razloga zbog kojeg sam došao u klub.”
Naš napadač je također rekao da je umalo ušao u pogrešnu svlačionicu uoči utakmice protiv Genoe, ali da ga je srećom Ivan Perišić preusmjerio u pravu. Za trenera Inzaghija imao je samo riječi hvale.

“Bio sam nervozan prije utakmice protiv Genoe i iskreno, to mi je bilo malo neobično. Mnogo puta sam igrao na San Siru kao protivnik i umalo sam ušao u pogrešnu svlačionicu, ali sreća, Ivan Perišić me preusmjerio”, otkriva Džeko u intervju za DAZN i na kraju dodaje:

“Čuo sam mnogo dobrih stvari o Inzaghiju od igrača koji su radili s njim, a vidio sam i način na koji Lazio igra i bio sam siguran da će mi savršeno odgovarati.”

Naredni meč Inter će igrati protiv Verone u gostima u petak, a nakon toga ih očekuje duel protiv Sampdorije, također na gostujućem terenu. Podsjećamo da je Džeko u prvom meču protiv Genoe postigao gol i upisao asistenciju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.