Edin Džeko na Baščaršiji u “najljepšem društvu” uživa u prvom danu godišnjeg odmora

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u Sarajevu je započeo godišnji odmor nakon što je poslije duge i teške sezone odigrao posljednji meč sezone 2021/2022 u pobjedi Zmajeva protiv Finske (3:2).

Džeko je prvi slobodan dan iskoristio kako bi prošetao svojom Baščaršijom, što je lokacija na koju gotovo uvijek ide tokom boravka u Sarajevu, a tom prilikom zatekao ga je veliki broj najmlađih fanova za koje naš kapiten uvijek pronađe vremena i prostora.

Tako je bilo i ovaj put, a na kraju je zajedničku fotografiju objavio na svom Facebook profilu.

“U najljepšem društvu”, napisao je Džeko u opisu uz zastavu Bosne i Hercegovine.

Džeko je u meču protiv Finske odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu reprezentacije posljedjnih godina, a uz dva postignuta pogotka uspio je i izboriti penal koji je na početku susreta u gol pretvorio Pjanić – javio je Klix.

Naš kapiten je nakon toga u prvom poluvremenu postigao gol za 2:2, da bi sredinom drugog poluvremena postigao gol za preokret Zmajeva i, na kraju će se ispostaviti, pobjedu i osvajanje tri boda.

Sada je naš tim prvi na tabeli sa osam osvojenih bodova iz četiri odigrana meča, a Džeko je, u stilu velikog kapitena, odigrao sva četiri meča i još jednom pokazao da mu je reprezentacija uvijek na prvom mjestu.

Džeko je sinoć postigao dva pogotka protiv Finske i stigao do brojke od 63 gola u dresu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Džeko je sinoćnjim pogocima prestigao legendarnog Zlatana Ibrahimovića, te je postao 30. najbolji strijelac u reprezentativnom nogometu u historiji i deveti kada su u pitanju Evropljani.

Najbolji Evropljanin je ujedno i najbolji strijelac u historiji – Cristiano Ronaldo sa 117 pogodaka.

Ispred Džeke su još samo Ferenc Puskas (Mađarska) sa 84, Robert Lewandowski (Poljska) sa 76, Sandor Kocsis (Mađarska) sa 75, Miroslav Klose (Njemačka) sa 71, te Gerd Müller (Zapadna Njemačka), Romelu Lukaku (Belgija) i Robbie Keane (Republika Irska) sa po 68.

Iza Džeke je ostao Ibrahimović sa 62 postignuta pogotka za Švedsku.

Što se tiče svijeta, Džekina naredna meta je 29. mjesto na kojem je Didier Drogba. Legendarni napadač Obale Slonovače je tokom karijere postigao dva gola više od kapitena Zmajeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.