Edin Džeko prekinuo godišnji odmor, otkriveni su detalji!

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, prekinuo je svoj dozvoljeni godišnji odmor i pojavio se na pripremama Intera što je oduševilo trenera i navijače ovog tima.

Inter je prošle sedmice počeo s pripremama za narednu sezonu, a zbog naporne sezone i obaveza u dresu reprezentacije i odigravanja Lige Nacija, Edin Džeko dobio je produženi odmor od struke Intera.

Džeko je i na svom godišnjem odmoru obavljao individualne treninge, a danas se na iznenađenje mnogih pojavio na treningu Intera.

Tako je bh. Dijamant prekinuo svoj odmor, dva dana ranije, i počeo s pripremama za narednu sezonu i borbu za svoju poziciju u napadu talijanskog velikana.

Edin je oduševio navijače Intera, ali i trenera Simonea Inzaghija, a tome je pisala talijanska Gazzetta. Podsjetimo, Inter je tokom prijelaznog roka pojačao Romelu Lukaku, a blizu dolaska je još jedan napadač, Paulo Dybala.

Inter našeg Edina Džeke (36) danas je predstavio novi dres za sljedeću sezonu. Milanski klub je na društvenim mrežama objavio video uz poruku:

“To nije samo dres, to je naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Idemo naprijed zajedno od 1908. godine do sljedećeg nemogućeg cilja.”

Ekipa Intera je prošle sezone zauzela drugo mjesto u Seriji A te osvojila Kup i Superkup. Nova sezone u Seriji A počinje 13. augusta, a Inter u prvom kolu gostuje Lecceu.

Džeko i saigrači će u okviru priprema za sezonu 2022. / 2023. odigrati pet prijateljskih mečeva.

(Reprezentacija.ba)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.