Edin Džeko priredio iznenađenje saigračima u Interu i obradovao ih!

Edin Džeko je s dva pogotka Interu donio vrijedna tri boda na gostovanju u Sassuolu.

Iskusni bh. napadač je na isteku prvog dijela pogodio za 1:0, što mu je bio jubilarni 100. gol u Seriji A, a kasnije je golom glavom donio tri boda Neroazzurrima i nastavak dobre serije nakon prethodne pobjede nad Barcelonom u Ligi prvaka.

Govoreći za italijansku televizijsku kuću DAZN nakon utakmice, bh. napadač je rekao da će izvesti svoje saigrače na večeru kako bi proslavili njegovih 100 golova u jednoj od najjačih evropskih liga.

Džeko u Seriji A igra od 2015. godine kada je iz Manchester Cityja došao u Romu. Nakon što se prošlog ljeta pridružio Interu, 36-godišnjak je nastavio zabijati kao što je to činio s Rimljanima.

“Mogao sam već zabiti 103, ali nažalost zadnjih par je bilo u ofsajdu”, rekao je Džeko za DAZN.

Upitan koji je od njegovih golova u Seriji A bio najbolji, napadač je rekao da su “svi bili lijepi, možda koji god da je zadnji.”

“Meni je dovoljno da lopta prijeđe crtu, ali još uvijek se sjećam prvog protiv Juvea”.

O pobjedi protiv Sassuola, Džeko je rekao da “možda bismo izgubili ovakvu utakmicu prije tri ili četiri sedmice”, aludiravši na to kako se ekipa poboljšala u posljednje vrijeme, što je zaista i primjetno.

“Nismo imali baš najbolju utakmicu i to zahvaljujući Sassuolu. Nije bilo lako pobijediti nakon toliko poraza u ligi, ali htjeli smo se ponovo dokazati nakon pobjede nad Barcelonom”.

“Prije meča smo rekli sami sebi da se ne trebamo sramiti što ponekad duboko sjednemo i čekamo svoje prilike. U nekim trenucima prije toga bili smo naporni, pokušavali pritiskati i primali golove, ali danas smo jednostavno trebali da pobijedimo. Svi smo zajedno patili, željeli smo pobjedu i na kraju je zaslužena”.

“Danas sam sretan čovjek i želim davati svoj doprinos koliko god mogu, sada mi je dobro i moram nastaviti”, zaključio je – prenosi Sportsport.ba.

O svom rivalstvu sa Romeluom Lukakuom, koji ima prednost u napadu, ali sada je odsutan pa je Edin više na terenu.

“Ne bih rekao da smo konkurencija, obojica smo dio sjajne ekipe i to za mene nije ništa novo. Tim je ono što je važno i kada pobjeđujemo svi smo sretni.”

Zaključio je riječima da “svakako ću pozvati cijeli tim na večeru, jer ne postiže se svaki dan sto golova”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.