Edin Džeko za italijanski mediji “otvorio dušu” pa priznao: Da sam razmišljao o Lukakuu, nikada ne bih došao u Inter

Bh. napadač Edin Džeko u intervjuu za Il Corriere della Sera kaže da nikada nije razmišljao o tome šta je Romelu Lukaku uradio prije njega u dresu Intera i otkriva kako je odbio odlazak u Chelsea kada je menadžer kluba bio Antonio Conte.

Džeko je tokom ljetnog prijelaznog roka napustio Romu i pojačao Inter, a s ovim klubom je trenutno lider u Seriji A i gazi ka svom prvom Scudettu.

Kaže kako nikada nije razmišljao o tome šta je Lukaku uradio u dresu Intera i da činjenica da je postigao 64 pogotka u 95 odigranih mečeva nije bila dodatni pritisak za njega.

“Ako negdje odete i počnete razmišljati o tome ko je tu bio prije vas, onda je bolje da ne idete nigdje”, rekao je Džeko i nastavio:

“Da sam jednom razmislio o tome, ne bih nikada došao u Inter. Znam šta mogu dati i ovo što radim ove sezone me ne iznenađuje.”

Posebno je pohvalio odnos s trenerom Simoneom Inzaghijem.

“Iz moje perspektive, on nam je kao saigrač. Dobro upravlja timom i to je najbitnije, a ono što je kod njega najvažnije jeste da se uvijek trudi biti iskren prema svima. Imamo 25 igrača i nemoguće je da su svi sretni”, kaže Džeko i dodaje kako je Inzaghi iskoristio temelj koji mu je postavio Conte:

“Inzaghi je iskoristio Conteov osnov, ali je promijenio mentalitet ekipe. Dvije godine su igrali na kontranapade, a sada se igrači više zabavljaju na terenu. Lično, ne gledam samo golove i pokušavam biti od pomoći ekipi jer, i kada ja ne zabijem gol, a mi pobijedimo, osjećam se sretno. Pobijedili smo gotovo sve utakmice u ovom periodu i ja nisam zabijao golove, ali sam svakako sretan zbog onoga što je ekipa uspjela.”

Za kraj je rekao kako ga je Conte pokušao dovesti u Chelsea, a zatim i u Inter, no da ne žali što je tek sada došao u ovaj klub.

“Kada me Conte želio u Chelseaju, nisam bio siguran u povratak u Premiership, pa me opet pokušao dovesti u Inter. Sada se transfer desio u prvom trenutku, naši putevi su se morali sresti, prije ili kasnije. Bila je to sudbina”, kaže Džeko.

U ovoj sezoni Džeko je odigrao ukupno 29 mečeva za Inter u svim takmičenjima, a postigao je 12 pogodaka te upisao sedam asistencija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.