Edin Forto komentarisao Kljuićeve izjave kod Hadžifejzovića: Svaka uvreda na račun hidžaba bit će uvreda i na moj račun lično

Stjepan Kljuić, bosanskohercegovački novinar, političar, pisac i ratni član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, gostovao je u Centralnom dneveniku kod Senada Hadžifejzovića.

Bivši član Predsjedništa RBiH Stjepan Kljuić šokirao je javnost nakon što je iznio niz uvreda na račun ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naide Hote Muminović.

“Ja kad vidim onu ministricu obrazovanja u KS, zabrađena. Šta ona misli, šta misle ona djeca inovjeraca. Ma nemoj… Javna funkcija mora biti takva”.

Senad je rekao da svi imaju pravo na izbor i prekinuo gosta. Ovako je Kljuić sa gnušanjem na licu opisao ministricu Muminović Hotu.

Povodom uvreda koje je na račun ministrice Naide Muminović-Hota izrekao bivši član Predsjedništva BiH Stjepan Kljujić, oglasio se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

– U Sarajevu nikad nećemo tolerisati uvrede i diskriminaciju po bilo kojem osnovu ni na bilo kojoj poziciji.
Ministrica Naida Hota Muminović ima i uvijek će imati moju punu podršku i svaka uvreda na račun njenog hidžaba bit će uvreda i na moj račun lično.

Neka je sram Stjepana Kljuića koji je sebi dozvolio da jednu čestitu i vrijednu ženu vrijeđa na ovaj način – poručio je Forto.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.