Emir Hadžihafizbegović javno brani stranku i tvrdi: “Nije korektno obračunavati se samo sa SDA”

Direktor Kamernog teatra ’55 i proslavljeni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, prokomentarisao je za N1 proteste građana Sarajeva.

“Legalista sam i protesti su potpuno legitimna i demokratska stvar. Žao mi je da su protesti bili 6. aprila na dan koji obilježava oslobađanje Sarajeva. Nekako, volio bih da se desilo nekog drugog datuma. Čini mi se da je broj onih koji su izašli da protestuju jako mali. Manje od jedan posto je izašlo na proteste. Možda je to zbog vremenskih uslova i zbog korone. Nisam dobro upratio krajnji cilj protesta – je li to protiv svih nivoa vlasti, protiv federalne ili kantonalne. Na vlasti je i pozicija i opozicija. Smeta mi ta Sarajevo-centričnost problema. Nije BiH samo Sarajevo i nije BiH problem samo u gradu Sarajevu”, rekao je.

Dodao je da je širi kontekst, te da ne misli da je kriva samo SDA.

“Unutar Federalne vlade participiraju i ministri iz drugih stranaka, unutar Vijeća ministara participiraju i iz Banjaluke, Mostara i drugih gradova. Uputiti oštricu i obračunavati se samo sa SDA nije korektno. Ni jedna stranka nije bezgrešna pa tako ni SDA”, istaknuo je bh. glumac, koji je i član Stranke demokratske akcije.

Komentarisao je i uspjeh filma “Quo Vadis, Aida?” bosanskohercegovačke režiserke Jasmile Žbanić.

“Čekamo Oskara 25. aprila. Šta god da se desi 25. aprila i sada u Londonu (op.a. u utrci za dvije BAFTA nagrade), veliki je uspjeh ući među pet najboljih od 40 zemalja koje su konkurisale“, naglasio je.

Za kraj je poželio dobrodošlicu analitičarki Ivani Marić koja je imenovana kao vršiteljica dužnosti predsjednice Nadzornog odbora Javne ustanove Kamerni teatar ‘55.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.