Emotivne završne riječi tužilaštva u predmetu Memić, oglasio se i advokat Ifet Feraget: Najvažniji slučaj od rata

Tužilaštvo BiH je danas na ročištu u predmetu “Mutap Zijad i drugi” iznijelo završnu riječ. Kako kaže advokat porodice Memić, tužilac je pored dokaza, pokazao i emociju.

Predmet na kojem radi je ocijenio kao najvažniji slučaj poslije rata.

Na sljedećem ročištu bi završnu riječ trebala dati odbrana optuženih, a advokat Kadrija Kolić najavio je da će trajati nekoliko sati. To je prokomentarisao advokat porodice Memić Ifet Feraget.

“Kadrija Kolić najavljuje završnu riječ od nekoliko sati, a tokom suđenja nije iznio nijedan dokaz – to mnogo govori o njemu”, rekao je on – prenosi Klix.ba

Dodaje kako očigledno nekima nedostaju i razum i emocije, međutim ističe da je tužilaštvo u posljednjim riječima pokazalo oboje.

Jedna od snažnijih poruka tužilaštva sa ročišta je i ona o amneziji Alise Mutap prilikom čega je istaknuto da “sudnice možemo zaključati” ukoliko lažna amnezija postane praksa u sudstvu.

“Postoje neke poznate priče na tu temu, to je tema o kojoj sud donosi ocjenu samo i isključivo na osnovu nalaza vještaka medicinske struke, u onim situacijama kada postoje činjenice da je potrebno stručno mišljenje sudskog vještaka. Mi nemamo boljeg od Kučukalića koji je potvrdio da je Alisa imala lakše tjelesne povrede.

“Zbog čega tužilaštvo koje ima savršen nalaz da amnezija ne postoji jer ne postoji potres mozga insistira na novim vještačenjima i šta je tu bio cilj?

Da su svjesno i namjerno htjeli zataškati ubistvo. Hamza Žujo je vjerovatno najbolji patolog u državi i više puta je potvrdio da je imala lakše tjelesne povrede i da ne postoji potres mozga”, rekao je Feraget nakon održanog ročišta.

Tužilaštvo je poručilo i kako je ovo najvažniji slučaj poslije rata zbog toga što na njemu moramo pokazati da postoji sistem i zaštita građana.

“S obzirom na to da su neki od saučesnika bili i na izbornim plakatima, to potvrđuje da je u ubistvo umiješan i sam vrh države”, zaključio je Feraget na kraju izjave novinarima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.