Evo kako trenutno stoji Željko Komšić na izborima i kako teče utrka Izetbegovića i Bećirovića

Građani Bosne i Hercegovine širom zemlje danas su birali političke predstavnike za naredne četiri godine u kantonalnim skupštinama preko entitetskih i državnog parlamenta do članova Predsjedništva BiH.

Prebrojano je skoro 380.000 glasova u Federaciji BiH što je malo više od 44 posto prebrojanih glasova.

Denis Bećirović u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda sada ima 53,06 posto glasova, kandidat SDA Bakir Izetbegović 42,88 posto glasova, a Mirsad Hadžikadić 4,05 posto glasova – prema podacima SDA.

Istovremeno Željko Komšić ima 60,2 posto glasova (61.747), a Borjana Krišto 39,8 posto (40.812 glasova) u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

U SNSD-u tvrde da će uskoro proglasiti pobjedu Željke Cvijanović u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Kako kažu, ona vodi u odnosu na Mirka Šarovića, Nenada Nešića i Vojina Mijatovića.

U prostorijama Centralne izborne komisije BiH održana je konferencija za medije.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) je na press konferenciji u 21:00 sat iznijela podatke u kojima je iznijela da je ukupan odziv birača sa redovnih biračkih mjesta 50 posto.

Predsjednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović poručio je da je izlaznost bila 50 posto bez nekoliko biračkih mjesta.

Kako je poručio Arnautović u poslijepodnevnim satima nije bilo većih problema na biračkim mjestima.

“Broj prijavljenih incidenata je 26 u FBiH, 21 u RS, dva u Brčko distriktu. Biračka mjesta su u 19 sati zatvorena, osim onih koji su imali prekide u radu. Za kršenje izborne šutnje imali smo 30 prijava – kazao je Arnautović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.