Fascinirala Sašu Popovića, Bosanka živi u Beču, a sada se bori za titulu pobjednika: Ko je zapravo Martina Jozinović?

Bliži se trenutak kada ćemo saznati ko će biti pobednik ove sezone „Zvezda Granda“, a među sedamnaest finalista nalazi se Martina Jozinović čiji muzički put nije prošao nezapaženo. Talentovana dvadesettrogodišnja djevojka dolazi iz Beča gdje danas živi i studira nutricionizam, a malo ko zna da je zapravo iz Kaknja, iz Bosne i Hercegovine.

Marija Šerifović joj je oduvijek bila muzički uzor, mada nije ni slutila da će upravo jednog dana imati priliku da sa njom radi na usavršavanju svog pjevanja.

-Iz Bosne sam ali živim u Beču, pa zbog toga često s Marijom radim online. Kada je snimanje dođem par dana ranije da bih vježbala– objasnila je takmičarka za Grand.

Kada je prvi put stala pred čuvenu osmorku i zapjevala „Kao moja mati“ malo je bilo onih koji su povjerovali da joj je pjevanje samo hobi.

-Ti si zaista bila najbolja u Sarajevu na audiciji, večeras kada si počela bio je jedan falš, pa se Bosanac odmah uhvatio za panik. Dobro je da si se odmah izvukla –rekao je Saša Popović tom prilikom.

Marija Šerifović je u svoj tim primila sa osmijehom i rečenicom koju Martina i danas pamti „Hvala! Martina ovo je zaista jedan lijep dan za porodice Šerifović i Jozinović. Sretno nam bilo, idemo dalje hrabro i jako.“

I nakon devet mjeseci neprestane borbe na velikoj sceni Granda tako se i odigralo, a koliko je ozbiljno shvatila takmičenje svjedoči i rad sa još jednim mentorom pored Šerifovićeve.

Kćerka nekadašnjeg učesnika šoua „Nikad nije kasno“ Sime Simića, Jelena Krstić je desna ruka Mariji u radu sa talentovanom Martinom.

-Uvijek sam htjela da naučim pravu tehniku pjevanja jer ako se duže bavite pjevanjem možete da pokvarite glas i glasne žice, zato sam se Jeleni i javila, a tada sam se prijavila i za „Zvezde Granda“. Krenule smo da vježbamo i za takmičenje.

Jelena nije samo profesor, ona je postala i moj prijatelj- ponosno je istakla Martina i priznala da joj psihički mnogo pomaže Jelenino prisustvo iza scene „Zvezda Granda“

Ipak, da ništa nije slučajno svjedoči i nevjerovatna sličnost njene dvije mentorke.

-Jako su slične, karakterno su jako slične. Za neke stvari imaju isto mišljenje bez da znaju mišljenje jedna druge. Tako da mislim da je moj izbor mentora bio pravi. Taj karakter mi odgovara jer uvijek treba neko da me pogura da bih dala sve od sebe-objasnila je takmičarka.

Kontinuitet i trud definitivno opisiju Martinino dosadašnje učešće, ali gotovo da niko ne zna da su „Zvezde Granda“ probudile lavicu u njoj s obzirom da je oduvijek po prirodi bila povučena, a ponekad i tvrdoglava.

Tokom takmičenja slijepo je slušala savjete svojih mentorki, ali jednom prilikom odlučila je i da sama odabere numere kojima će se predstaviti što se nažalost pokazalo kao loš potez.

VEZANI TEKST: Večeras finale Zvezda Granda, donosimo vam kandidate iz BiH, ozbiljni favoriti su neki od njih…

-Prihvatila sam svaku kritiku koja mi je rečena, a mislim da su prošlog puta došle zbog lošeg odabira pjesama. Priznajem da sam ih sama izabrala- rekla je nedavno Martina za Grand priznajući da je samu sebe posebno oduševila izvođenjem Severininog hita „Štikla“, a kako je to zvučalo pogledajte u videu ispod:

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.