Fikret Alić nakon gnusnih uvreda iz Srbije: “Neka bude sram režisera, neka me nazove i provjeri kako sam!”

Nakon izjava režisera filma “Dara iz Jasenovca” Gage Antonijevića i voditelja Happy TV Milomira Marića o logorašima iz BiH u emisiji Happy TV, Fikret Alić, na čiji račun su upućene izjave, komentarisao je slučaj.

Podsjetimo, režiser filma “Dara iz Jasenovca” Gaga Antonijević gostujući u programu na Happy TV, između ostalog govorio je o logorima u Bosni i Hercegovini, tačnije logorašu Fikretu Aliću što je izazvalo oštre reakcije u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama regije.

“To samo pokazuje da žrtve nemaju nikakva prava. Znate da je Marić i ranije govorio na ovaj način tako da od njega nije ništa novo“, kazao je Alić za N1.

Potom se osvrnuo na riječi režisera filma “Dara iz Jasenovca”.

“Njemu mogu poručiti neka ga bude sram. Žao mi je što to čujem od njega. Neka me nazove i neka provjeri, Fikret Alić je živ i zdrav“, dodao je.

Alić je u razgovoru za N1 kazao i da nije iznenađen te da je siguran da će biti još uvreda na račun žrtava.

“Bit će toga još. Zato što nema države, ni zakona, ni sankcija. Samim tim žrtve nemaju nikakva prava“, kaže Alić.

Alić je kazao još i to da je vrijeme da se usvoji zakon o zabrani negiranja genocida i da se “prestane pljuvati po žrtvama svih nacija”.

“Po žrtvama danas pljuje ko hoće. Ne mora on gledati jesam li ja musliman ili druga vjera. Dosta je nacionalizma ljudi, skoro trideset godina se vrtimo unazad. Umjesto da gradimo bratstvo, mi gradimo mržnju“.

Režiser filma “Dara iz Jasenovca” Gaga Antonijević gostujući u programu na Happy TV, između ostalog govorio je o logorima u Bosni i Hercegovini, tačnije logorašu Fikretu Aliću što je izazvalo oštre reakcije u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama regije.

Na neutemeljenu tvrdnju voditelja Milomira Marića da se “od izbijanja rata u Bosni i otkrivanja logora u okolini Prijedora cjelokupna svjetska propaganda je htjela da dokaže ‘pojavili su se nacisti novog doba’, Antonijević je kazao “tako je”.

“To je onaj sa tuberkulozom što je kao mršav”, kazao je Antonijević misleći na Fikreta Alića koji je preživio koncentracione logore “Keraterm” i “Trnopolje” i čija je fotografija objavljena na naslovnoj strani američkog magazina “Time” u ljeto 1992. godine.

Međutim, tu se Marić i njegov sagovornik Antonijević nisu zaustavili. Marić je ustvrdio da su logoraši mogli napustiti logor kad su htjeli.

“To je bio sabirni logor da se sklone , da ih neko ne ubije. Oni su njega poslije nahranili, odveli su onog mršavog, prikazivali su ga u cirkusu u Evropi. Eto, to je njihova propaganda”, bile su nove neutemeljene tvrdnje Marića.

Nakon ovih riječi u jutarnjem programu srbijanske televizije, uslijedile su oštre reakcije iz Bosne i Hercegovine, ali iz cijele regije.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.