Forto se oglasio sa skijanja u Francuskoj i odgovorio na kritike: Izgradili smo sistem da se ničije odsustvo ne osjeti

Nakon što je objavljena informacija da je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na godišnjem odmoru na francuskim Alpama, oglasio se i sam Forto kazavši kako je izgrađen sistem da se ničije odsustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS.

“Uzeo sam pet dana godišnjeg odmora. U redovnoj sam komunikaciji sa članovima Vlade i svojim saradnicima”, objavio je Forto na svojoj Facebook stranici.

Naveo je i kako se njegovo odsustvo ne osjeti na radu izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo.

“Izgradili smo sistem rada i povjerenja da se bilo čije odustvo ne može odraziti na funkcionalnost Vlade KS pa tako ni na njenu sposobnost da pravovremeno i adekvatno odgovorimo na krize, ali i na svakodnevne političke podvale”, kazao je on.

Ranije je objavljeno kako Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo iz Naše stranke, nije u Bosni i Hercegovini, iako njegov kanton potresaju ozbiljna pitanja i afere, prije svega nestašica gasa, kao i rasprava o ponderima, odnosno zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Forto se nalazi na skijanju na francuskim Alpama, a društvo mu pravi najbolji prijatelj načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.