Fudbalski klub iz BiH doživio nezapamćenu sramotu i ispao iz Evrope od predstavnika Farskih Ostrva

Fudbaleri banjalučkog Borca doživjeli su veliku sramotu pošto su ispali u prvom kolu Konferencijske lige od B36 Torshavna s Farskih Ostrva. Penali su odlučivali putnika dalje, a na kraju se radovao domaći tim velikom iznenađenju. Rezultat regularnog dijela utakmice bio je 3:1, a na penale 4:3 za domaćina.

Borac je kao veliki favorit ušao u dvomeč protiv ekipe s Farskih Ostrva, a zahvaljujući pobjedi rezultatom 2:0 u prvom duelu, ekipa Nenada Lalatovića bila je u potpunosti mirna uoči početka uzvratnog susreta.

Međutim, danas je u potpunosti podbacio bh. predstavnik i doživio veliku sramotu. B36 je odigrao sjajan meč i bio u sjajnoj situaciji tokom cijelog njenog toka.

Borac je dobro ušao u meč i činilo se da će sve stvari držati pod kontrolom. Prijetili su Jovo Lukić i Amar Begić na startu, ali bez većih posljedica po B36 – prenosi Klix.

Do sredine prvog dijela Borac je kontrolisao u potpunosti igru, ali se onda desila promjena. U 35. minuti iz slobodnog udarca pogađa Magnus Egilsson za vodstvo domaćina i povratak nade u senzaciju.

U 44. minuti domaćin je ostao s igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Magnus Jacobsen. Na odmor se otišlo prednošću domaćina od jednog gola.

U 53. minuti Marko Gajić pravi penal za domaćina i dobija crveni karton. Tako su se ekipe izjednačile brojčano na terenu, a Egilsson je s bijele tačke pogodio za 2:0.

Isti igrač je kompletirao hat-trick u 66. minuti nakon još jednog jedanaesterca. Čini se da je sudija u oba navrata regularno dosudio kazneni udarac za domaći tim.

Činilo se da će Borac ispasti i doživjeti nezapamćenu sramotu, no u 75. minuti Benjamin Tatar koristi dobru akciju i postiže gol koji je Banjalučanima u tim trenucima garantovao produžetke.

Uslijedila je velika inicijativa Borca. Gol Tatara očigledno da je bio potreban Banjalučanima koji su bili “razdrmani” u završnici susreta i imali su nekoliko sjajnih prilika da riješe pitanje prolaska u narednu rundu, no to nisu uspjeli tako da je meč otišao u produžetke.

Ni u produžecima nije bilo golova uprkos inicijativi Borca, pa je penal-lutrija odlučila putnika u drugo pretkolo i ko će na megdan boljem iz dvomeča Fola Esch – Tre Fiori.

Tu se bolje snalazi ekipa Torshavna i ovjerava plasman u narednu fazu takmičenja. Čak je Borac imao prednost jer je Bojan Pavlović odbranio prvi penal, ali su u nastavku Piščević i Subić bili neprecizni tako da smo vidjeli nevjerovatan šok.

Rezultat i strijelci:

B36 Torshavn – Borac 3:1 (Egilsson 35’, 54’, 66’ / Tatar 75’) – Nakon penala 4:3

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.