Funkcioner SDS-a Mladen Bosić tvrdi: “Bošnjaci su upali u klopku, njima su sada vezane ruke”

Mladen Bosić, funkcioner SDS-a i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, u razgovoru za N1 ocijenio je da posljednja presuda Evropskog suda za ljudska prava, po apelaciji Slavena Kovačevića, “nema nikakav realan značaj” osim što će, kako je dodao, zakovati situaciju u državi i “ugasiti tračak nade o kompromisu”.

Bosić je kazao da mi i dalje nastavljamo u ovom ludom brodu i pitanje je kad ćemo udariti u stijenu.

“Sud je donio neprovodivu presudu jer se u BiH moraju dogovoriti pravi politički faktori. Ovo je loš urađen posao.

Bošnjaci su upali u klopku i njima su vezane ruke. Sad će se oni pozivati na ovu presudu što će onemogućiti bilo kakav drugi razgovor koji bi možda mogao donijeti rješenje.

Nije svaka pobjeda pobjeda, mnoge pobjede na kraju su porazi. Slično je i sa porazima. Čini mi se da je takva situacija i sa ovom presudom”, zaključio je bivši predsjednik SDS-a.

“Sud je donio neprovodivu presudu jer se u BiH moraju dogovoriti pravi politički faktori. Ovo je loš urađen posao.

Bošnjaci su upali u klopku i njima su vezane ruke.

Sad će se oni pozivati na ovu presudu što će onemogućiti bilo kakav drugi razgovor koji bi možda mogao donijeti rješenje.

Nije svaka pobjeda pobjeda, mnoge pobjede na kraju su porazi. Slično je i sa porazima. Čini mi se da je takva situacija i sa ovom presudom”, zaključio je bivši predsjednik SDS-a – prenosi N1.

U petak su održani protesti na nekoliko lokacija, na međuentitetskoj liniji, kao podrška predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Bosić je istakao kako se Dodik sa ovim protestima krija iza naroda, a okupljanje građana u petak nazvao je fijaskom vlasti u RS-u.

“Mislim da se on pokušava sakriti iza naroda u RS-u i to je poruka koja je trebala otići.

Na njegovu žalost vrlo mali broj građana se skupio. Sa mog stanovištva to je propala stvar, to je neka vrsta fijaska. Kao što se Dodik pokušava sakriti iza naroda tako se visoki predstavnik pokušava sakriti iza pravosuđa”, rekao je za N1 i pojasnio svoj stav…

“Evidentno je da Schmidt nema snagu i on je vruć krompir prebacio pravosuđu. Dodik je uspio delegitimisati Schmidta.

Ako je donio zakon da će biti krivično proganjani oni koji ne provode njegov nametnuti zakon, a sam nema snage i nije sankcionisao te koji ne poštu njegov nametnuti zakon – jasno je da se sakrio iza pravosuđa, a pravosuđe nije doraslo da se nosi sa tim problemom”.

Bosić je na kraju ocijenio da ova situacija “ide na ruku Dodiku” i da će, što duže trajao proces protiv njega, biti sve napetije u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.